Dator > hur du monterar & isär en bärbar dator

 • hur du monterar & isär en bärbar dator


 • Oavsett om du har en defekt Dell laptop eller om du bara vill uppgradera äldre komponenter för att förbättra prestanda, måste du veta hur man får tillgång viktiga komponenter och system i den bärbara datorn innan du kan göra jobbet. Merparten av tiden, tillgång till viktiga komponenter i en bärbar dator kommer att kräva att du tar laptop isär. Montering och demontering en Dells bärbara inte är en uppgift för nybörjare, dock är uppgiften inte så svårt och de som har grundläggande kunskaper om hårdvara kan slutföra arbetet på ett par timmar.

  Du behöver:
  Scribe
  . Phillips # 1 skruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätadaptern. Vänd Dells bärbara över. Lås upp batteriet och ta bort den från dess viken.
  2.
  Ta bort skruvarna från minneskortplatsen över (har en liten bild på en minnesmodul) med stjärnskruvmejsel. Ta bort luckan. Tryck klämmorna utåt och ta bort modulen.
  3.
  Ta bort luckan för det trådlösa nätverkskortet. Koppla loss antennen leder och ta bort mini PCI-kortet från kortplatsen.
  4.
  Leta reda på hårddisken luckan (antingen botten eller på sidan av datorn) och ta bort fästskruven. Ta bort luckan och dra ut hårddisken i den bärbara datorn.
  5.
  Skruva loss de två skruvarna på undersidan av den bärbara datorn märkt "D" Om den bärbara datorn har skruvar märkt "K" på undersidan av enheten, ta bort dem också. Vänd den bärbara datorn tillbaka.
  6.
  Öppna skärmen tills helt utfällda och platt på bordet eller arbetsyta. Använd en skriftlärd att bända upp locket tangentbordet kant eller centrum gångjärnsskyddet ovanför den övre raden av knappar på tangentbordet. Ta bort locket tangentbordet kanten eller mitten gångjärnsskyddet. Stäng skärmen.
  7.
  Tryck inåt på den yttre gångjärnskåporna och lyft på de bakre kanterna av täcket tills de lossnar. Dra gångjärnskåporna ut från den bärbara datorn höljet och ställ dem åt sidan. Öppna skärmen.
  8.
  Ta bort skruvarna ovanför den översta raden av tangenter som håller fast tangentbordet. Lyft upp på tangentbordet och koppla bort flatkabeln under från kontakten på moderkortet. Avlägsna tangentbordet och ställ den åt sidan.
  9.
  Ta ut minnesmodulen ur öppningen i tangentbordet facket området. Ta bort skruvarna som håller tangentbordet bezel på plats och ta bort den från den bärbara datorn.
  10.
  Ta bort de tre eller fyra skruvar (beroende på modell) som håller mini modem /nätverk dotter sitter på plats. Dra kortet uppåt att koppla ur den från moderkortet och ställ den åt sidan.
  11.
  Ta bort skruvarna som håller termiskt kylfläkt montering på plats. På flertalet enheter skruvarna har antalet etiketter som anger i vilken ordning du behöver för att infoga eller ta bort dem. Ta bort skruvarna i ordning. Ta bort termisk-kylfläkten församling.
  12.
  Vrid skruven för processorn ZIF socket motsols för att låsa upp processorn. Ta bort processorn från sockeln.
  13.
  Göra reparationer eller utföra uppgraderingar av Dell laptop. Återmontera den bärbara datorn genom att vända på stegen för att ta isär den.

  Tips och varningar


 • alltid på dig ett antistatiskt armband när du arbetar med komponenter inuti din Dell laptop . De komponenter som är känsliga för skador som kan uppstå på grund av elektrostatisk urladdning.

Previous:nothing Next:Hur man använder en Wacom Graphire4 penna på en Tablet PC

Relaterade artiklar


 • Hur får jag tillbaka raderade registerposter?
 • specs på ett ASUS moderkort p4pe
 • hur du vänder den bärbara skärmen
 • hur till låsa upp en bärbar dator dvd
 • hur man använder en IDE-disk i en sata maskin
 • Hur kommer jag till bios på IBM T60?
 • förteckning över processorer med dubbla kärnor
 • hur man överför data till en bärbar dator
 • hur man köper extra RAM-minne för din dator
 • Hur ansluter jag lyckträff 1750 till ethernet?