Dator > hur man uppgraderar en D600-processor

 • hur man uppgraderar en D600-processor


 • I en tid när många bärbara datorer har permanent processorer som du inte kan ta bort eller uppgradera, Dell Latitude D600 ovanligt. Den bärbara datorn har en Intel Pentium M-processor installeras i en sockel. Detta gör att du kan ta bort och uppgradera processorn utan att hela datorn isär för att ta bort och byta logikkortet. Om du är missnöjd med resultatet för din Latitude D600, avlägsna och byta ut processorn för en hastighet uppgradering och undvika att köpa en ny dator

  Du behöver:.
  Platt skruvmejsel.
  Phillips-skruvmejsel.
  Intel Pentium M-processor med 400 MHz buss.


  1.
  Placera Latitude D600 framför dig med datorn avstängd, tar bort batteriet och skärmen helt öppna för att den är parallell med arbetsytan. Täck skärmen med en trasa för att förhindra repor.
  2.
  Bänd frontplattan täcker övre delen av tangentbordet från Latitude D600 genom att föra in platt skruvmejsel i utrymmet på höger sida av ramen och lyft upp. Arbeta från höger till vänster, och undvika att böja plast. Enligt bezel, bör du se nu de två Latitude D600 skruvar tangentbordet.
  3.
  Skruva loss de två Phillips-skruvarna som håller toppen av Latitude D600 tangentbordet på plats. Skjut tangentbordet församling framåt för att avlägsna säkra flikarna på botten, sedan lyfta tangentbordet upp och vrid ner den så att den anger på handledsstödet. Rock på tangentbordskontakten försiktigt med hjälp av dra fliken för att lossa det från logikkortet. Ställ Latitude D600 tangentbordet montering åt sidan. Du bör nu se den metalliska CPU kylblocket och heat pipes.
  4.
  Skruva av Phillips-skruvarna i hörnen på processorn kylblocket. Notera numren på skruvarna, skruva dem i ordning. Observera att skruvarna är i fångenskap och kommer att stanna inne i kylblocket när det är helt lossade. Efter att lossa skruvarna, vrid kylblocket försiktigt bort värmeledande platta från processorkärna. Ta bort kylblocket från Latitude D600 och ställ den åt sidan för att avslöja Pentium M-processor.
  5.
  Skruva loss skruven vid basen av CPU-sockeln med platt skruvmejsel. Vrid skruven moturs. Undvik att tvinga skruven, eftersom den inte kan tas bort från uttaget.
  6.
  Lyft Pentium M rakt upp och ut ur Latitude D600 CPU-sockeln. Placera den gamla processorn i en skyddande behållare.
  7.
  Installera en ny Latitude D600 processor genom att vända instruktionerna i den här artikeln.

  Tips och varningar


 • Undersök skick värmeledande platta på undersidan av Latitude D600 kylflänsen innan du installerar den över den nya processorn. Om pad verkar sönderriven eller skadad på något sätt, ta bort den, rengör botten av kylflänsen ordentligt och ersätta det med ett nytt termiskt pad från Dell eller en tredje parts.

Previous:nothing Next:jämförelse av bärbar dator specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in DVD-enheter
 • hur man återställer minnesmoduler
 • hur man gör en DOS startbar USB-minne
 • hur man byter processorn i min pc
 • hur du uppdaterar BIOS i ett ASUS P5B
 • hur man skriver ut i vitt bläck
 • Återskapa data från en extern USB-hårddisk
 • hur man bränner en dataskiva
 • Hur kontrollerar jag min dator för hårdvara för att spela spel?
 • hur man installerar antivirus i pendrive