Dator > hur man fixar min pc ljud

 • hur man fixar min pc ljud


 • Har du problem med ljudet på din dator kan innebära ett antal saker. Det krävs först en del detektivarbete och felsökning för att fastställa vad orsaken till problemet är. Använda Windows hjälpavsnitt för att felsöka problem med ljudet kommer att bidra till att upptäcka vad du kan göra för att fixa det. Om ljudutrustningen inte identifieras, måste du avinstallera den och installera om maskinvara och drivrutiner. Alternativt kan ditt problem peka mot en saknas eller är skadad drivrutin eller ett DirectX fråga.
  1.
  Klicka på "Start", "Hjälp och support" och vänta på "Hjälp och support" fönstret för att öppna. I "Rätta till ett problem" klickar "felsökning. " I den högra kolumnen i "Overviews, artiklar och handledningar," klicka "Lista över felsökare. " Klicka på "Sound" när listan visar. Välj det ämne som gäller närmast din situation. Följ listan med hjälp och instruktioner via felsökaren för att försöka åtgärda problemet.
  2.
  ersätta den volym ikonen om den saknas. Klicka på "Start", "Inställningar" och "Kontrollpanelen". Klicka på "Ljud och ljudenheter" ikonen. Du kommer att se "Volym"-fliken, vilket kommer att visa den ljudenhet du använder för att höra ljud på datorn. Du kommer också att notera nivån på volymen som är inställd. Se till att är "volymikonen i Aktivitetsfältet" rutan ikryssad.
  3.
  Testa ditt ljud genom att kontrollera om systemet är inställt på "Mute". Du kan vara att spela ett ljud, men du kommer inte höra det om ljudet är avstängt. Ovanför "volymikonen i Aktivitetsfältet" rutan är "Mute"-knappen. Detta bör inte vara markerad om du vill höra systemljud.
  4.
  Klicka på fliken "Ljud" och observera den förvalda enheten installeras. Det måste vara den som man lyssnar på datorljud genom (såsom Conexant). Ljudupptagningen rutan nedan kommer att indikera färdskrivare för inspelning av ljud och tal. Den förvalda enheten kommer också vara något som en Conexant enhet.
  5.
  Klicka på "Voice"-fliken och observera standardljudenhet uppspelningsenhet i rutan. Röstuppspelning standardenhet bör vara samma som för ljuduppspelning i "Audio"-fliken. Röstinspelningen låda skall även innehålla samma standard anordning som visas i ljudinspelningen rutan på fliken "Ljud".
  6.
  Klicka på fliken "Maskinvara" för att visa alla lyssnar och ljudenheter installerade. Klicka på var och en individuellt och klicka sedan på "Egenskaper" på fliken för varje enhet, för att testa deras funktionalitet. "Egenskaper" rutan visar om varje enhet fungerar som den ska.
  7.
  Om någon enhet du väljer anger att den inte fungerar korrekt, klicka på felsökaren knappen för att öppna "Hjälp och support"-avsnittet. Följ frågorna och välj det ämne som gäller för din situation. Fortsätt med alla aspekter av felsökaren tills du har upptäckt problemet och tagit upp den. Dina ljud bör nu fungera inom normala parametrar.


Previous:nothing Next:vad är skillnaden mellan ett skrivbord hårddisk & en bärbar hårddisk?

Relaterade artiklar


 • Hur kommer jag åt moderkortet i en Dell Inspiron 9100?
 • hur till återvinna ett klickande hårddisk
 • specs på ett ASUS moderkort p4pe
 • Hur hittar jag minnet typ i en Compaq Presario?
 • hur man återställer ett bios lösenord på Dell OptiPlex gx270
 • videolagring alternativ
 • hur du uppgraderar hårddisk för en HP Mini 1000
 • dell 810 skrivare scanner fungerar inte med vista installation
 • fördelar och nackdelar med bärbara fingeravtryck skannrar
 • Hur man återskapar en skadad hårddisk