Dator > Hur man testar upplösning och uppdateringsfrekvens på dataskärmar

 • Hur man testar upplösning och uppdateringsfrekvens på dataskärmar


 • Datorskärmen är en av de primära komponenterna i datorn. Vi ser ständigt på våra datorskärmar för att se våra skrivbord och läsa allt som är på skärmen. Detta gör det viktigt att optimera skärmen för din personliga tittarkomfort och för livslängden på monitorn. Du kan börja med rätt att justera bildskärmens upplösning och bildhastighet. I resolutionen anger antalet pixlar som skärmen visar, medan uppdateringsfrekvens kontroller frekvensen som skärmen uppdateras eller målar en bild för att minska flimmer. Om du inte vet korrekt upplösning och uppdateringsfrekvens värden kurs, kan du testa olika värden

  använder Windows 7


  1.
  Högerklicka på en tom yta på skrivbordet och klicka på "Screen Resolution".

  2.
  Välj displayen som du vill testa från den första rullgardinsmenyn och välj upplösning från den andra listrutan. Klicka på "Apply" för att testa vald upplösning. Klicka på "Keep"-knappen bara om skärmen visar upplösningen ordentligt och du gillar det du ser. Klicka på "Återställ" om du vill testa en ny resolution.
  3.
  Klicka på "Avancerade inställningar" länken till höger om "Screen Resolution" fönster för att få upp grafikkortets egenskaper . Klicka på fliken "Bildskärm" att se skärmen inställningarna uppdateringsfrekvensen. Välj en uppdateringsfrekvens frekvens från rullgardinsmenyn och klicka på "Apply"-knappen. Klicka på de andra "Apply" knappen som dyker upp om du är nöjd med uppdateringsfrekvensen. Om du ser en tom eller flimrande skärm, vänta 15 sekunder Windows för att återställa de inställningar så att du kan testa en annan uppdateringsfrekvens.

  Med Windows Vista


  1.
  Högerklicka på skrivbordet och klicka på "Anpassning". Klicka på "Visa inställningar" för att nå upplösningen.
  2.
  Gå till "Lösning" del och justera skjutreglaget till önskad upplösning. Klicka på "Apply" för att testa skärmupplösning. Kontrollera att bildskärmen visar den valda upplösningen korrekt och att den ser bra ut. Om den inte gör, vänta 15 sekunder för Windows att sätta upplösningen tillbaka till sin tidigare inställning så att du kan testa en annan.
  3.
  Klicka på "Avancerade inställningar" och klicka sedan på fliken "Bildskärm" för att se uppdateringsfrekvensen valet. Välj från listan av uppdateringsfrekvens i kombinationsrutan och klicka på "Apply"-knappen för att testa inställningen. Klicka på "Apply" knappen som visas bara om du vill behålla den nya uppdateringsfrekvensen. Vänta 15 sekunder om du vill prova en annan uppdateringsfrekvens.

  Använda Windows XP


  1.
  Högerklicka på skrivbordet och välj "Egenskaper". Klicka på fliken "Inställningar" för att se upplösningen reglaget.
  2.
  Justera reglaget genom att dra den åt vänster eller höger med musen tills du hittar en lösning som tillfredsställer dig. Klicka på "Apply" för att testa upplösningen på skärmen. Klicka på knappen "Ja" endast om bildskärmen visar upplösningen ordentligt. Vänta 15 sekunder om den inte så att du kan välja en annan upplösning.
  3.
  Klicka på knappen "Avancerat" följt av fliken "Bildskärm" för att se alternativet knutna till uppdatera takt. Klicka på kombinationsrutan för att se en lista över uppdateringsfrekvens som stöds av bildskärmen. Välj något värde för provning och klicka på "Apply"-knappen. Undersökning resultaten och vänta 15 sekunder så att du kan välja ett annat alternativ om den valda uppdateringsfrekvens orsakar problem.

  Tips och varningar


 • samma uppdateringsfrekvens på olika skärmupplösningar kan ge olika resultat, så testa alla uppdateringsfrekvens på en arbetsdag skärmupplösning innan du flyttar till nästa.
 • Testa högre uppdateringsfrekvens först eftersom de vanligtvis ger mindre flimmer. (Se varning)
 • Du behöver inte oroa dig för uppdateringsfrekvens om du använder en LCD-skärm, eftersom dessa typer av monitorer inte flimrar alls.
 • standard uppdateringsfrekvens värde för standard CRT-skärmar är 60 Hertz, med 75 hertz vara en optimal inställning.
 • under skärmen uppdateringsfrekvens alternativet du inte kryssa i kryssrutan " Dölj lägen som denna bildskärm inte kan visa "om du inte är villig att acceptera möjligheten att bildskärmen skadas efter att ha testat ett uppdateringsintervall som inte stöds.

Previous:nothing Next:hur många disketter behövs för att starta Windows NT från disk?

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna en extern hårddisk fel
 • skillnaden mellan information och kommunikationsteknik
 • hur man använder USB-minne med WD TV
 • hur du ansluter 2 st tillsammans
 • dell 810 skrivare scanner fungerar inte med vista installation
 • hur du tar bort program från ett relä USB-enhet
 • hur till återvinna en hårddisk snabbt
 • hur du tar bort partitioner från ett USB-minne
 • hur man återställa raderade bilder från flash
 • fördelarna med en handdator