Dator > videolagring alternativ

 • videolagring alternativ


 • Om du har en samling av hemvideor eller klassiska filmer på en vintage format så som LD, Betamax eller Super-8, kan det vara värt att börja fundera på att överlåta detta innehåll till ett nyare format. Överföra en video samling hjälper till att förhindra risken för att din originalband förnedrande till den punkt där du inte längre kan se dem, tillsammans med möjligheten att inte kunna hitta delar till service trasig utrustning. Det finns flera genomförbara alternativ för videolagring

  DVD

  Det vanligaste optiska skivformat -. Och den mest populära av alla videoformat-är Digital Versatile Disc (dvd). De flesta hem versioner av långfilmer säljs i detta format, liksom de flesta datorprogram. DVD-videoskivor är slitstarka och erbjuder hög bildkvalitet till ett lågt pris. Inspelningsbara DVD-skivor kostar bara några ören styck, så att du kan göra flera kopior av varje film överförs till användning om en kopia är repad eller förloras. På grund av populariteten av DVD-format, är det osannolikt att DVD-spelare eller delar ersättning för trasiga spelare blir indisponibla inom de närmaste tjugo år eller mer.

  Blu-ray Disc

  Blu-ray-skiva är en ny typ av optisk skiva som använder ett mindre laserstråle för att läsa data packas tätare än på en DVD. Den högre densitet av en Blu-ray-skiva kan skivan för att lagra högupplöst innehåll. Högkvalitativ film lagerbokföring video i finare än en DVD kan fånga. Om du överför ditt innehåll till Blu-ray-skivor kan du bevara mer av den ursprungliga videon kvalitet. Men från och med 2010, Blu-ray-skivor är betydligt dyrare att producera än DVD.

  hårddisk

  Hårddisken är den obestridda kapacitet kungen av alla lagringsmedier, med den största hårddiskarna lagra flera terabyte data. Hårddisken är också den billigaste digitala lagringsmedium i form av dollar per gigabyte. För ovärderliga familj skatter som du absolut inte har råd att förlora, kan du hålla en andra hårddisk med kopior av alla dina filmer i en andra plats, till exempel en bank kassaskåp, så att även en villabrand inte kan få dig att tappa din samling . Du kan lagra videoklipp på en hårddisk i ett format som du vill. Du kan även använda hårddiskar tillsammans med en annan lagringsplats metod genom att ha en videoöverföring företag tillhandahåller rå kopior på alla dina filmer på en hårddisk tillsammans med DVD eller Blu-ray-skivor. Nackdelen med att använda en hårddisk för video lagring är att du inte kan ansluta en till de flesta spelare hemmavideo som DVD-spelare, och måste titta på videoklipp på en dator istället.

  VHS-kassett

  Video Home System ( VHS) kassett var en av de dominerande formaten hem video av 1980-talet och 1990-talet. Medan de flesta företag inte längre producerar hem kopior av spelfilm i VHS-format, kan du köpa fortfarande tomma kassetter. Dessutom är nyare Super VHS (S-VHS) format ger kraftigt förbättrad bildkvalitet, något lägre än för en DVD. Medan VHS fortfarande populär med vissa konsumenter som är ovilliga eller oförmögna att ersätta befintliga videobibliotek, kulminerade VHS-formatet under slutet av 1990-talet och har varit på en stadig nedgång sedan dess. VHS är inte ett bra val för långsiktiga video arkivering.


Previous:nothing Next:hur man skriver ut i vitt bläck

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en CPU-processor på en Dell Inspiron laptop
 • Jag kan inte hitta var man kan koppla in min spelkontroll för Compaq Presario
 • Hur får jag en Bluetooth-enhet arbetar från en dator?
 • vad är en dator torn enhet?
 • hur man kan jämföra 17-tums laptop skärmar
 • hur man använder fiber brickor när du installerar ett moderkort
 • hur man installerar ett grafikkort fläkt
 • hur fästa SATA-hårddiskar till IDE st
 • Definitionen av sublimering utskrift
 • Hur öppnar jag upp IBM R50?