Dator > hur man fixar några tangenter som inte fungerar

 • hur man fixar några tangenter som inte fungerar


 • Ett ögonblick du skriver på tangentbordet som vanligt, när plötsligt en nyckel pinnar eller inte visar upp en karaktär på skärmen. Kanske har du en grupp av tangenter som plötsligt slutar att fungera. Bärbara och stationära tangentbord både kan sluta fungera på grund av ett antal orsaker, varav de flesta kan lösas genom felsökning. Att veta hur man fixar några tangenter som inte fungerar kan spara tid och därigenom spara kostnader för att köpa ett nytt tangentbord

  Du behöver:.
  Kulspetspenna
  Bil-knappen (tillval).
  Flathead skruvmejsel.
  Knife (tillval).
  Fuktig trasa.
  Bomullspinnar.
  Tvättsprit.
  Vatten.
  Burk med tryckluft.

  Inledande tangenten Felsökning


  1.
  Koppla ur och koppla datorns tangentbord, starta om datorn. Ibland kan en dålig anslutning kan resultera i tangenter fungerar inte på tangentbordet.
  2.
  Uppdatera drivrutinen för ditt tangentbord genom att gå till tillverkarens webbplats för tangentbordet och sedan hämta och installera den senaste drivrutinen matchar märke och modellnummer på tangentbordet.
  3.
  Koppla bort tangentbordet från datorn och inspektera stiften i tangentbordet kontakten om du har en PS /2 kontakten. PS /2 kontakt för ditt tangentbord har sex stift, som ansluter till en PS /2 porten på din dator, för att möjliggöra kommunikation till och från tangentbordet. Räta ut eventuella böjda stift du kan hitta, genom att försiktigt med en kulspetspenna. Du måste byta ditt tangentbord om du ser avbrutna stift.
  4.
  Testa dina nycklar med ett annat program, t. ex. ett annat ordbehandlingsprogram. Knappar som funktionstangenterna på ditt tangentbord märkt F1 till F12 kanske inte fungerar i en ansökan, men kommer att fungera bra i en annan.

  Rengöra under Desktop Keys


  1.
  Koppla din standard Desktop tangentbord, tryck sedan ned en nyckel fungerar inte. Slip en bilnyckel eller en skruvmejsel under nyckeln. Vrid skruvmejseln eller bilen tills på tangenten dyker upp.
  2.
  Använd en fuktig trasa, fuktig tops eller tryckluft för att avlägsna damm, hår och smulor mat inom det centrala . Använd endast vatten eller alkohol för att fukta trasan och bomullspinnar --- andra rengöringsmedel kan skada plasten i din dator.
  3.
  Position och tryck nedåt på knappen för att knäppa den på plats. Upprepa detta för alla nycklar att rengöra under dem, om så behövs.

  Rengöra under Laptop Keys


  1.
  Stäng din bärbara dator av, sedan använda en skruvmejsel eller kniv under en nyckel hörn, nyfikna nyckeln bort försiktigt. Du hör en kick som nyckel lossnar.
  2.
  Ta ur nyckeln hållaren kvar på din bärbara dator du använder kniv eller skruvmejsel under hörnet, då poppar det med en mild twist.
  3.
  Ta bort mellanslag genom att dra den efter din skruvmejseln eller kniv under ribban.
  4.
  Rengör under dina laptop nycklar via bomullspinnar eller mjuk trasa fuktad med vatten eller alkohol. Du kan också använda tryckluft för att avlägsna damm, hår och annat skräp.
  5.
  Byt din bärbara dator nycklar genom att placera de viktigaste hållaren på plats. Om du inte kan komma ihåg den ståndpunkt, kopiera en annan hållare ställning genom att ta bort en annan tangent. Sätt knappsatsen i hållaren, position sedan tangenten över hållaren medan du trycker ner på tangenten. Du bör höra nyckeln snäpper på plats. Placera din laptop mellanslagstangenten över spåren mellanslag och sedan knäppa den på plats.


Previous:nothing Next:videolagring alternativ





Relaterade artiklar


 • hur man öppnar och stänger en sensor laptop
 • hur mycket RAM kan du lägga i en AMD Athlon XP 2100?
 • vad är det fysiska minnet på en dator?
 • vad är 64-Mbit RAM minne chip?
 • hur du återställer återskapade filer
 • Hur hittar jag den bästa dvd-inspelare?
 • hur man hittar till hamnen minne adress till en mus
 • Vad kan du kopiera med ett hopp enhet?
 • vad är en dator torn enhet?
 • hur man byter processorn i min pc