Dator > hur man byter ett grafikkort i en bärbar dator

 • hur man byter ett grafikkort i en bärbar dator


 • Vid byte av grafikkort i en bärbar dator, en uppgift som kräver ett visst mått av teknisk expertis, är det nödvändigt att bryta ner hela systemet. Bifogat till moderkortet genom en utsedd plats, är ett grafikkort en viktig extern komponent till ett system. Även om det finns några skillnader baserade på märke och modell av laptop, att processen ersätter ett grafikkort är i allmänhet densamma. Detta steg-för-steg-process är för en Dell Inspiron laptop
  1. .
  Ta bort nätsladden, batteri, hårddisk, modem, minneskretsar och DVD-enheten.  Borttagning av kringutrustning kräver att du åt dem från undersidan av datorn. Vänd den bärbara datorn på dess bas.  Håll batteriet-låsspärren, ta bort batteriet ur facket. Batteriet-bay release ligger på höger sida, i mitten av basen på maskinen.  Ta ut hårddisken genom att skjuta hårddisken Bay från den bärbara datorn. Ta bort hårddisken måste du ta bort de två skruvarna som håller fast hårddisken Bay, som ligger nära toppen av bas på vänster sida.  bort modemet och minneskretsar, måste du lossa skruven på modemet modulen eller minnesmodulen locket och ta sedan bort luckan. För att fortsätta, sprida säkra klipp som finns på båda sidorna av modulen, används för att säkra modem eller minnet. Ta bort modem eller minnesmodulen när de dyker upp.  bort DVD-enheten efter minnesmodulerna. Det finns en spak som sitter inuti minnesmodulfacket. Tryck spaken i den riktning som anges och mot DVD-enheten. När enheten släpper, skjut enheten ur facket.
  2.
  Bort eventuell statisk elektricitet genom jordning själv. Vidrör en omålad metallyta på din bärbara dator kommer att tillfredsställa denna uppgift.
  3.
  Vänd datorn på dess bas och ta bort alla skruvar.
  4.

  Använd en liten plast skriftlärd, ta bort remsan strömbrytaren. En platt-head nylon käpp, som liknar en platt skruvmejsel, är ett lämpligt val som tillhandahåller ett skonsamt sätt att bända plastremsan lösa och förhindra att du spricker av plasten.
  5.
  Bänd upp locket från gångjärnen och bottenplattan.
  6.
  bort de fyra skruvarna som håller fast tangentbordet och sedan dra upp tangentbordet kontakten för att ta bort den från gränssnittskontakten av systemkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  7.
  Bort skärmen, genom att dra ur skärmen kabeln från grafikkortet inuti den bärbara datorn. Ta sedan bort skruvarna från gångjärnen på båda sidor av den bärbara datorn som är säkra på skärmen på plats.
  8.
  Ta bort locket genom att vrida den för att ta bort de fem skruvar som håller ner stålplattan som täcker grafikkortet. Lossa bandet och ta bort stålomslag. Grafikkortet är nu tillgänglig.
  9.
  Ta ut grafikkortet genom att skruva loss tre skruvar som håller fast den på moderkortet.
  10.

  Placera nytt grafikkort i den bärbara datorn. Se till att den sitter fast ordentligt, sedan fast den till moderkortet med tre skruvar.
  11.
  Bygg din bärbara dator.


Previous:nothing Next:MP240 kompatibla patroner

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna en förlorad fil nedladdning
 • förteckning över processorer med dubbla kärnor
 • hur man använder äpple återvinning föraren iboot usb
 • beskriver anslutning USB-ljud
 • vad är en dator torn enhet?
 • Hur man testar bärbara processorer
 • Hur byter jag en dator BIOS-chip?
 • Hur återställer jag bläcknivån på en HP f4135 skrivare?
 • hur du ansluter 2 st tillsammans
 • hur Recover My Files i verk