Dator > hur man byter bakgrundsbelysningen i en Dell 5100 laptop

 • hur man byter bakgrundsbelysningen i en Dell 5100 laptop


 • Din bärbara dator bakgrundsbelysning är en liten lampa inbyggd i LCD-skärmen. Det kan du visa bilder, video och grafik på datorskärmen. Ungefär som en glödlampa i ditt hus, din bakgrundsbelysning gå ut efter en lång period av flitig användning. Faktum är utbränd bakgrundsbelysning lökar är en av de vanligaste orsakerna till LCD-skärm misslyckande. Om din Dell Inspiron 5100 laptop LCD-skärm börjar bli svag, kan det vara ett tecken på att ditt bakgrundsbelysningen behöver bytas

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och stäng LCD-skärmen. Koppla ur strömkabeln från den bärbara datorn. Placera den bärbara datorn nedåt och placera den bärbara datorn med fronten vänd framåt.
  2.
  Lokalisera batterifacket i det nedre vänstra hörnet och tryck batteriet avtryckaren för att frigöra den från batteriet facket. Ta ut batteriet ur datorn.
  3.
  Leta reda på hårddisken i det övre högra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra hårddisk till den bärbara datorn. Ta tag i ansiktet på hårddisken och dra ut den ur sitt fack. Förvara hårddisken i en icke-statisk plastpåse, om möjligt.
  4.
  Leta reda på CD /DVD-enhet i det nedre högra hörnet av nedre höljet. Ta ut CD-enheten är fästskruven från botten höljet.
  5.
  Leta reda på minnet lock nära mitten på nedre höljet. Ta bort Phillips-skruv säkra locket på plats. Ta bort locket från den bärbara datorn.
  6.
  Leta reda på CD-enheten är att behålla spärren inuti minnesplatsen. Använd en platt skruvmejsel att koppla ur låset. Ta tag i ansiktet på CD-enheten och dra ut det ur facket.
  7.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppnar LCD-skärmen hela vägen. Sätt en liten, platt skruvmejsel i den högra sidan av gångjärnsskyddet. Gångjärnsskyddet ligger mellan LCD-skärmen och tangentbordet, och spänner över bredden på den bärbara datorn. Bänd locket från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  8.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvar uppdagas i gångjärnsskyddet. Ta tag i övre kanten av tangentbordet, och sedan luta den uppåt. Placera den upp och ner över handledsstödet och koppla bort tangentbordet flatkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  9.
  Stäng LCD-skärmen. Placera den bärbara datorn vertikalt med baksidan uppåt. Ta bort de två Phillips-skruvarna från baksidan. Sätt laptop uppåt och öppnar LCD-skärmen igen.
  Tio.
  Leta reda på LCD-flatkabeln från den vänstra sidan av LCD-skärmen. Koppla bort kabeln från moderkortet. Ta bort de två Phillips-skruvarna från varje LCD gångjärnet. Lyft LCD-panelen bort av den bärbara datorns bas.
  11.
  Placera skärmen med framsidan upp på en plan yta. Ta bort de fem gummi skruven täcker från frontpanelen med en liten, platt skruvmejsel. Ta bort de fem Phillips-skruvar avslöjas av skruven täcker. Ta tag i nedre kanten av frontpanelen och sedan ta bort frontpanelen från LCD församlingen.
  12.
  Bort de fyra skruvarna från varje sida av skärmen. Ta tag i övre kanten av LCD-skärmen och luta den framåt. Koppla den stora LCD-flatkabeln från baksidan av skärmen.
  13.
  Leta omriktaren styrelsen nära botten av LCD baksidan. Omriktaren Styrelsen är ett litet kretskort som skickar ström till LCD-skärmen från moderkortet. Koppla loss kablarna från omriktaren styrelsen. Ta bort LCD-skärmen från baksidan huset.
  14.
  Placera LCD-skärmen nedåt på en ren trasa. Skala alla tejp från de yttre kanterna på skärmen. Sätt en liten platt skruvmejsel i skårorna längs yttre kanten av LCD-skärmen. Börja med att bända loss baksidan av LCD-skärmen. Arbeta dig runt hela skärmen tills baksidan avlägsnas. Leta bakgrundsbelysningen inne i skärmen och ta bort den.
  15.
  Upprepa denna procedur i omvänd ordning för att installera den nya belysningen.


Previous:nothing Next:hur man fixar en dator batteri

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna en förlorad fil nedladdning
 • hur du skannar stora jobb på Konica kopiatorn C650
 • beskriver anslutning USB-ljud
 • Hur återställer jag bläcknivån på en HP f4135 skrivare?
 • Lägga till en usb tillägg kort för Windows
 • vad är det fysiska minnet på en dator?
 • hur man gör vissa program på min USB-minne starta automatiskt
 • Hur reparerar jag en HP Deskjet 3820 skrivare?
 • gemensam kringutrustning till datorer
 • Hur ansluter jag lyckträff 1750 till ethernet?