Dator > Hur du tar isär en Intel iMac

 • Hur du tar isär en Intel iMac


 • Demontering din Intel iMac är svårare än att ta isär en vanlig PC torn, främst eftersom LCD-skärmen och alla iMac hårdvara är inbyggd i skärmen församling. Det är av denna anledning som de flesta Intel iMac är utformad med små delar och med lite utrymme att arbeta med inuti datorn. Dessutom iMac hårdvara kontakter och moderkortet själv är lätta att skada och bryta under demonteringen processen

  Du behöver:.
  Antistatiskt
  . Phillips-skruvmejsel.
  Kreditkort.
  Torx skruvmejsel kit.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng alla program och spara dokument. Stäng av datorn via OSX operativsystemet.
  2.
  Placera iMac ansiktet ner över en ren duk eller handduk så att du inte repar eller skadar LCD-skärmen. Leta reda på RAM grillen täcka längs undersidan av iMac. Ta bort de sex Phillips-skruvar säkra locket på plats. Ta bort locket från den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort RAM-moduler inifrån minnesfacket exponeras av locket. Gör detta genom att sprida den vita spärrarna på varje sida om RAM-modul. Ta tag i kanterna på varje modul, och sedan dra modulerna rakt ut av sina respektive fack.
  4.
  Leta reda på stora facket som spänner över bredden på den bärbara datorn strax ovanför "iMac" logotyp. Sätt ett kreditkort i facket. Leta reda på låsning spärrarna på vardera sidan av datorn inuti kortplatsen. Spärrarna ligger ca 2 inches från varje ände av iMac hölje. Använd kreditkort för pop spärrarna ur hållaren.
  5.
  Ta tag i undersidan av iMac bakpanel. Lyft upp på panelen tills kameran och mikrofonen kablar är synliga. Koppla varje kabel från insidan av den bakre panelen. Ta bort bakstycket från iMac helt. Detta avslöjar baksidan av LCD-skärmen.
  6.
  Skala svart och silver tejp från LCD-skärmen. Var noga med att inte rynka eller riva bandet. Du kommer att behöva den för att installera skärmen. Ta bort de fyra Torx skruvarna LCD-skärmen på plats.
  7.
  Ta tag i nedre kanten av LCD-skärmen. Luta den uppåt en aning tills den stora LCD-band och små inverter kabel är synliga. Koppla försiktigt ur kablarna från displayen. Ta bort skärmen från datorn helt. Detta kommer att avslöja moderkortet.
  8.
  Koppla bort alla kablar från moderkortet och ta sedan bort alla torxskruvarna från moderkortet förutom de 10 skruvarna som håller fast de två enheterna kylflänsen på plats. De två kylare är stora metall anordningar som skjuter från moderkortet.
  9.
  Ta tag i vänster sida av moderkortet och börja lyfta den ur iMac höljet tills den svarta nätsladden är synlig. Koppla ur den från undersidan av moderkortet. Lyft moderkortet ur datorn helt. Vänd på den och sätt den på en ren trasa.
  10.
  Leta reda på stora CPU kylflänsen i det övre högra hörnet på moderkortets undersida. Ta bort de fem torxskruvarna och lyft den ur moderkortet. Detta avslöjar CPU chip. Vrid CPU lås platt skruvmejsel en halvt varv i moturs. Lyft CPU-chip ur moderkortet och ställ den åt sidan.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband för att förhindra elektriska skador till iMac orsakade av statisk elektricitet.

Previous:nothing Next:hur man återställer ett bios lösenord på Dell OptiPlex gx270

Relaterade artiklar


 • Hur kommer jag åt moderkortet i en Dell Inspiron 9100?
 • hur man kan jämföra datorer mini laptop
 • Hur hittar jag minnet typ i en Compaq Presario?
 • Hur länge kan du lämna en PC-projektor på?
 • Definitionen av en AGP-grafikkort
 • hur Recover My Files i verk
 • Skillnaden mellan ddr och SDR RAM-minneskort
 • hur du återställer återskapade filer
 • hur du uppgraderar CPU för en Compaq Edo D500
 • förteckning över processorer med dubbla kärnor