Dator > hur fästa SATA-hårddiskar till IDE st

 • hur fästa SATA-hårddiskar till IDE st


 • Serial ATA (SATA)-enheter är en utveckling av den Parallel ATA-enheten familj, av vilka den äldre IDE-disken är medlem. Med förbättrad överföringshastighet, mindre kablar att skapa bättre fall luftflöde och enklare setup, har SATA-diskar ersättas IDE-diskar i de flesta användningsscenarier. Äldre moderkort, dock, har ofta inte har rätt kontakter för direkt installera en SATA-enhet. Detta betyder inte att du inte kan använda SATA-teknik i en IDE-baserad dator. Genom att installera ett PCI-kortplats-baserad värd adapter kan du köra nya lagringsenheter på ditt system. Efter genomgången rätt hårdvara installation och installation, kommer du att kunna köra några SATA-baserad lagringsenhet på datorn

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  PCI-baserat Serial ATA värdadaptrar.
  4 köra monteringsskruvar, 6-32 UNC.
  Serial ATA-kabel.
  4-pin Molex-till-SATA nätadapter sladd.
  Windows operativsystem.
  Drivrutinen skiva.


  1.
  Stäng av strömmen till datorn och sedan ta bort nätsladden från eluttaget på baksidan av datorns hölje.
  2.
  Öppna datorns hölje täcka genom att ta bort skruvarna som håller locket på plats på baksidan av målet med en stjärnskruvmejsel. Skjut fall täcka tillbaka från fronten av lådan ca 1 cm och lyft den fri från datorns hölje så att du kan komma åt insidan.
  3.
  Hitta en tom PCI-kortplats på moderkortet. Leta efter PCI-platser i en rad längs baksidan av moderkortet. Varje slot bör anpassas till en kortplats hål i baksidan av målet, med en skyddande metall eller plast bar som täcker hålet.
  4.
  Ta bort skruven som håller skyddande luckan på plats för att öppna PCI-kortplats och skjut sedan luckan ur facket öppnas.
  5.

  Installera PCI-baserade Serial ATA värdadapter kortet i ledig PCI-kortplats genom att rikta in skåran på undersidan av kortet med skåran i PCI-uttaget. Tryck ordentligt på kortet att glida in det i öppningen med metallkontakterna bit längs baksidan av kortet i linje med slitsen öppningen i baksidan av målet. En skåra i toppen i metall bit på baksidan av kortet bör också anpassas efter den hålet på baksidan av fallet ovan fallet facket öppnas. Säkra kortet genom att placera en skruv genom hack metallbit och skruvhålet.
  6.
  Montera SATA-enheten till en öppen enhetsfacket i datorns hölje genom att skjuta in enheten i bukt med de uppgifter och strömkontakter exponeras genom den bakre delen av viken öppning. Använd en 5,25-tums enhetsfack för DVD och Blu-ray enheter. Använd en 3,5-tums bay för hårddisk installation. Rikta in hålen för montering i enhetsfacket med hålen i sidan av enheten. Fäst enheten på plats genom att skruva skruvar genom monteringshålen i enhetsfacket i sidorna på SATA-enheten.
  7.
  Anslut en SATA-datakabel till en data-port på den seriella ATA-värd adapter. Använd den lägsta numrerade porten på kortet finns tillgängliga. Anslut den andra änden av kabeln till porten på den enheten. När du ansluter datakabeln, tryck på kabeln tills du hör ett litet klick som anger att du helt har installerat i porten.
  8.
  Anslut den 4-pinnars slut av effekten adapterkabel till en 4-pin Molex strömkabel från datorns nätaggregat. Anslut den andra änden till den L-formade eluttaget på din hårddisk.
  9.
  Stäng till locket och skruva fast det på plats igen. Byt ut nätsladden och slå sedan på strömmen till systemet.
  10.
  Vänta på operativsystem för att börja och sedan placera adaptern kortets drivrutin skivan i CD-ROM-enhet. Kör set-up program för din adapter kortet för att installera drivrutiner som behövs för kortet att fungera i ditt operativsystem. Datorn kan behöva starta om för att förarna ska börja gälla. Efter omstarten ska datorn erkänna nyinstallerade SATA-enheten.

  tips och varningar


 • Touch nätaggregatet innan du rör andra interna komponenter ur eventuell statisk elektrisk laddning i kroppen. Den statiska elektricitet kan annars skada datorns komponenter.

Previous:nothing Next:hur Recover My Files i verk

Relaterade artiklar


 • Hur får jag en Bluetooth-enhet arbetar från en dator?
 • Hur man testar bärbara processorer
 • hur man använder äpple återvinning föraren iboot usb
 • hur man installerar en CPU-processor på en Dell Inspiron laptop
 • hur du uppgraderar CPU för en Compaq Edo D500
 • hur fästa SATA-hårddiskar till IDE st
 • Hur installerar jag en dator modem?
 • hur man sätter på Bluetooth på en mini 9
 • hur man använder fiber brickor när du installerar ett moderkort
 • hur man byter processorn i min pc