Dator > hur man installerar ett grafikkort fläkt

 • hur man installerar ett grafikkort fläkt


 • Liksom de flesta datorkomponenter är ditt grafikkort mycket mottagliga för skador av värme. Därför har de flesta moderna grafikkort kommer med inbyggda kylflänsar och fläktar. Med tiden, fläktar som det på ditt grafikkort bli smutsigt och börjar förlora sin förmåga att dra bort värmen från datorkomponenter. Fans som blivit ineffektiva --- kännetecknas av ett vinande ljud när fläkten är på --- bör ersättas så snart som möjligt för att förhindra kostsamma reparationer i framtiden. Detta är särskilt viktigt om du har en dyr high-end grafikkort.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Nål-plattång.
  Byte fläkt och kylfläns montering.
  Kylpasta.


  1.
  Koppla loss kabeln från baksidan av datorn. Ta bort skruven som håller grafikkort på plats i datorn med stjärnskruvmejsel. Koppla loss eventuella extra interna strömkablar som leder till kortet.
  2.
  Spärra alla plast bitar som håller kortet på plats och dra kortet ordentligt ur kortplatsen.

  3.
  Ställ ner kortet på ett hårt underlag. Om det finns några skruvarna som håller fläkten och kylflänsen montering på plats på toppen av kortet, ta bort dem med stjärnskruvmejsel.
  4.
  Vänd på kortet och lokalisera gummi nubs som håller kylfläns och fläkt montering på plats. Använd nål-plattång att greppa och rotera gummi nubs tills de kan petade tillbaka via grafikkortet.
  5.
  Vänd kortet tillbaka. Koppla ur kabeln mellan fläkt till grafikkortet. Dra kylfläns och fläkt montering av grafikkortet, avslöjar grafikprocessor chip. Ställ den gamla kylfläns och fläkt montering åt sidan.
  6.
  Öppna paketet med det nya kylfläns och fläkt montering. Applicera en liten droppe kylpasta på grafikprocessorn chip på grafikkortet.
  7.
  Placera kylfläns och fläkt montering på grafikprocessorn chip, radar upp gummit nubs med hålen i grafikkortet. Tryck ordentligt på plats i församlingen.
  8.
  Flip grafikkortet över och använda nål-plattång att vrida gummi nubs tills de låser fast kylfläns och fläkt montering på plats .
  9.
  vända kortet tillbaka över och ersätta skruvar bort i steg 3, om tillämpligt. Koppla in kabeln som leder från fläkten i strömkontakten på grafikkortet.
  10.
  Tillbaka kortet i kortplatsen i datorn och fäst på plats med skruven togs bort i steg 1 . Koppla in någon extra interna strömkablar som grafikkortet kräver.
  11.
  Anslut strömkabeln tillbaka till datorns baksida. Slå på datorn och titta på fläkten på grafikkortet för att se om den snurrar. Om fläkten snurrar, indikerar detta en lyckad installation av grafikkort fläkten.


Previous:nothing Next:Hur byter jag minne i en Toshiba Satellite M105-s3004 laptop?

Relaterade artiklar


 • hur man använder fiber brickor när du installerar ett moderkort
 • Hur installerar jag en dator modem?
 • Hur byter jag en gx50 Celeron-processor?
 • hur man öppnar och stänger en sensor laptop
 • hur man sätter på Bluetooth på en mini 9
 • hur man installerar ett grafikkort fläkt
 • hur man växla på Lenovo från en extern skärm
 • vad är skillnaden mellan en mobil CPU & skrivbord CPU?
 • gemensam kringutrustning till datorer
 • Hur gör jag för ljudinspelning stereo på en bärbar dator utan en linje i?