Dator > hur man installerar en CPU-processor på en Dell Inspiron laptop

 • hur man installerar en CPU-processor på en Dell Inspiron laptop


 • Om du behöver uppgradera processorn i din Dell Inspiron bärbara dator eller behöver byta ut en defekt en, kan du ta med dig datorn till en verkstad och få arbetet utfört. Men verkstäder tar vanligtvis en hel del, och du kan lika gärna göra arbetet själv och spara en massa pengar. Byte av processor i en Dell Inspiron laptop är inte svårt. Däremot kräver det att du följer vissa åtgärder just för att undvika att skada andra delar i den bärbara datorn

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel av storlek 2.
  Skruvmejsel.
  Byte processor.
  Kylfläns förening.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Stänga av datorn och ta bort nätadaptern. Stäng LCD-skärmen och vänd laptop över. Skjut batterispärren till upplåst läge. Ta ut batteriet ur facket.
  2.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka. Öppna LCD-skärmen. Tryck på vänster och höger gångjärnskåporna framåt och sedan sidan för att ta bort dem.
  3.
  Stäng LCD-skärmen. Tryck de två mittersta gångjärnsskyddet snaps inåt och dra sedan upp på dem att släppa dem från den bärbara datorn. Öppna LCD-displayen så långt det går.
  4.
  Sätt på anti-statiskt armband. Lyft centrum gångjärnsskyddet aning så att du kan nå de flexibla kabelanslutning underifrån. Koppla den flexibla kabeln från moderkortet.
  5.
  Ta bort fästskruvarna för tangentbordet som finns precis ovanför den översta raden av tangenter. Lyft tangentbordet upp ur datorn. Koppla bort tangentbordet bandkabel från moderkortet och tangentbordet åt sidan.
  6.
  Vänd Dell laptop över så att den står inför botten uppåt. Ta bort de två bildskärmen fästskruvarna märkt "D" på båda kanterna av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn igen och ta bort de två antennkablarna från systemets moderkort.
  7.
  Koppla bort bildskärmskabeln från fliken kontakten på moderkortet. Lyft LCD skärm ur den bärbara datorn medan du håller den på en 90-graders vinkel.
  8.
  Bort de fyra fästskruvarna som har den primära tangentbordet fästet på plats. Ta bort fästet och ställ det åt sidan.
  9.
  Ta bort de fyra skruvar för att fästa grafikkortet församling. Dra försiktigt ut grafikkortet ut och ställ den åt sidan.
  10.
  Bort de fyra skruvarna som håller den termiska kyla montering på plats. Var noga med att ta bort dem i den ordning som numrerade (ett till fyra) på kylning montering. Demontera från moderkortet.
  11.
  Lossa ZIF sockel för processorn genom att rotera kamskruv moturs med en skruvmejsel. Vrid skruven tills det kommer till cam sluta.
  12.
  Lyft den gamla processorn ur uttaget.
  13.
  Sätt in den nya processorn i sockeln. Dra åt ZIF sockel kamskruven. Bred ett tunt lager av kylfläns förening på den nya processorn med fingret eller platt föremål. Byt den termiska kylning församling.
  14.
  Byta ut grafikkortet, tangentbord fäste och visa montering. Installera komponenter vända den process som används för att avlägsna dem.
  15.
  Tillbaka tangentbordet och gångjärnskåporna. Vänd på datorn och byta ut batteriet.
  16.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka på så att det är rätt sida upp. Anslut nätadaptern och slå på datorn.

  Tips och varningar


 • Använd alltid ett antistatiskt armband när de arbetar inuti din Dell laptop för att undvika skador till datorn som orsakas av elektrostatiska urladdningar.

Previous:nothing Next:Hur öppnar jag upp IBM R50?

Relaterade artiklar


 • skillnaden mellan information och kommunikationsteknik
 • Hur kommer jag till bios på IBM T60?
 • hur man använder äpple återvinning föraren iboot usb
 • hur man kan återställa ett system Toshiba Satellite
 • Hur fyller jag en Epson Stylus Color 600 svart patron?
 • Hur öppnar jag upp IBM R50?
 • gemensam kringutrustning till datorer
 • hur man installerar en CPU-processor på en Dell Inspiron laptop
 • hur man skriver ut med soja bläck
 • vad är skillnaden mellan en mobil CPU & skrivbord CPU?