Dator > hur man byter processorn i min pc

 • hur man byter processorn i min pc


 • En processor, formellt kallad en centralenhet eller processor, är "hjärnan" i din computer. It processer data, och gör alla beräkningar. Ju mer kraftfull din CPU, desto bättre.  att byta en gammal CPU för ett nytt är inte svårt. Dock måste du se till att processorn som du köper är kompatibel med ditt moderkort annars kommer det inte att fungera. Naturligtvis kan du alltid köpa ett nytt moderkort, men i så fall kan du väl behöva köpa andra PC-komponenter som en dator fall, minnen och andra, och det kan vara billigare att köpa en ny dator direkt.

  Du behöver:
  Ny CPU kompatibla med ditt moderkort
  . CPU-fläkten.


  1.
  Ta reda på om processorn är kompatibel med ditt moderkort genom att kontrollera handboken säljs med datorn. Den bör ange frekvens (i MHz till GHz) och typ (till exempel Intel Pentium 4) av processor som moderkortet kan arbeta med.  Ett moderkort är i grunden den ram som håller din dator komponenter tillsammans. Det ger elektrisk ström till CPU och underlättar arbetet med minnen, grafikkort, hårddiskar, CD-ROM-enheter, USB-portar och andra enheter.
  2.
  Dra ur nätsladden från baksidan av datorn. Öppna datorlådan för att komma åt moderkortet. Ett moderkort är ett kretskort, oftast placeras lodrätt på moderna datorer (det är oftast något mindre än ett ark brevpapper). Den CPU-enhet (tillsammans med en CPU-fläkt och en kylfläns) ser ut som en fyrkantig låda. Leta efter en etikett som visar modell av CPU (t. ex. Pentium 4). Om du har problem med att identifiera din CPU, konsultera moderkortets manual. Manualen ska innehålla en bild som illustrerar den exakta platsen för CPU på moderkortet.
  3.
  Sätt CPU spärr i den uppåtgående läge och ta bort CPU fläkt och kylfläns, sedan koppla ur processorn. Processorn ansluts till moderkortet via en plats och är fastsatt på den med en spärr. Den låsning mekanism varierar i olika generationer av processorer, men är alltid ganska enkelt att använda.
  4.
  Installera den nya processorn, vända den steg du följde för borttagning. Först satte den nya processorn i kortplatsen. Sedan fast en handfat CPU värme och fläkt, som bör komma med din CPU, på toppen av det.
  5.
  avsluta ärendet och ansluta el sladden. Processorn kommer att konfigurera om sig själv, tack vare sin plug-and-play mekanism, så du bör inte oroa dig för att installera en CPU drivrutiner för hand. Men om din dator inte startar upp, betyder det att moderkortet inte fungerar med processorn av någon anledning. i detta fall, handboken för hjälp.

  tips och varningar


 • Du kan kontrollera om din nya processor fungerar genom att gå till BIOS (Basic Input Output System). Gå till BIOS genom att trycka på en tangent snart efter att du startar datorn, innan operativsystemet startar lastningen. Så fort du slår på datorn ser du ett meddelande visas under några sekunder, berättar vad knappar du ska trycka för att komma in i BIOS (t. ex. F2 eller Del).

Previous:nothing Next:hur du ansluter din TV till en dator

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan Radeon 9600 & X1300?
 • hur du ansluter din TV till en dator
 • hur man byter processorn i min pc
 • hur man avveckla en Toshiba laptop
 • hur man använder äpple återvinning föraren iboot usb
 • vad är skillnaden mellan en mobil CPU & skrivbord CPU?