Dator > hur du uppgraderar CPU för en Compaq Edo D500

 • hur du uppgraderar CPU för en Compaq Edo D500


 • Compaq EDO D500 är en äldre konsument bordsmodell som finns i tre olika formfaktorer-regelbundna Desktop Tower, litet format och konvertibla minitower. Compaq EDO D500 använder en Pentium 4 1. 5 GHz processor. Om försummelsen processorn är för långsam för dig, kan du installera en snabbare Pentium 4 eller Celeron-processor, som båda är förenliga med EDO moderkort

  Du behöver:. .
  Kompatibel Pentium 4 eller Celeron-processor
  Termisk pasta.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Antistatiskt.
  Smart Cover Failsafe nyckel (nödvändig i vissa fall).


  1.
  Öppna Smart Cover Lock-programmet och ange ditt lösenord för att låsa upp ditt fall. Inte alla Compaq EDO D500 modeller levereras med Smart Cover Lock-systemet, och som standard det fartyg i olåst läge. Du måste utföra detta steg endast om du har aktiverat programmet.
  2.
  Stäng av EDO helt och ta bort strömkabeln från fallet. Sätt datorn på sin sida. Leta reda på Smart Cover Lock-systemet finns under EDO s nätanslutning. Använda Smart Cover Failsafe för att ta bort de två skruvarna på låset och ta bort det från datorn fallet. Du behöver inte göra detta om din EDO D500-modellen inte använder Smart Cover.
  3.
  Hitta spärrarna på vardera sidan om datorns hölje och tryck dem. Släpp knapparna och dra loss motorkåpan.
  4.
  Koppla bort kylflänsen fläkten strömkabel. Observera 3-pin location strömkontakt på moderkortet, eftersom du behöver det för att återansluta fläkten senare.
  5.
  Skjut en platt skruvmejsel ner spåret ligger i hörnet av kylfläns och fläkt montering. Arbetet skruvmejseln nedåt sakta tills den är mellan klämman på kylning montering och spärren på CPU-sockeln. Flytta skruvmejsel mot kylflänsen med vridande rörelse för att lossa spärren. Upprepa denna process på de andra tre hörnen.
  6.
  Lyft kylflänsen utanför CPU-sockeln. Titta på vänster sida av CPU uttag för en bibehållen spak. Tryck spaken i sidled och sedan dra den mot dig tills den är på en 90-graders vinkel. Ta bort processorn från CPU-sockeln. Undersök undersidan av din nya processor. Matcha hörnen på processorn utan stift till hörnen på CPU socket saknas kontakter. Sätt den nya processorn i sockeln. Tryck behålla spaken och sänk ner den.
  7.
  Sätt ett riskorn och medelstora mängden termisk pasta ovanpå processorn om du inte byter ut kylning församling med en ny kylfläns och fläkt kombination. Line kylflänsen upp med att behålla ramen runt CPU-sockeln. Sänk kylfläns och fläkt på CPU-sockeln och tryck klippet ram på kylflänsen att säkra den till CPU-sockeln. Anslut fläktens ström kabel. Skjut fall täcka på och skruva på Smart Lock (om tillämpligt). Anslut datorns nätsladd.

  Tips och varningar


 • Det är en bra idé att använda antistatiska handledsband för att förhindra problem med statisk elektricitet när du installerar en ny CPU.

Previous:nothing Next:Hur kommer jag åt moderkortet i en Dell Inspiron 9100?

Relaterade artiklar


 • hur man använder fiber brickor när du installerar ett moderkort
 • hur du uppdaterar en ATI
 • skillnaden mellan information och kommunikationsteknik
 • Hur installerar jag en dator modem?
 • Hur kommer jag till bios på IBM T60?
 • Hur öppnar jag upp IBM R50?
 • hur man skriver ut med soja bläck
 • hur du uppgraderar CPU för en Compaq Edo D500
 • vad är skillnaden mellan Radeon 9600 & X1300?
 • hur man öppnar och stänger en sensor laptop