Dator > gemensam kringutrustning till datorer

 • gemensam kringutrustning till datorer


 • Du behöver:
  återställningsskivor

  En dator perifera definieras som en extern dator hårdvara som inte ingår i själva datorn. . Till exempel är ett grafikkort del av datorn, medan en web-cam är en perifer. De flesta av de objekt som du kan ansluta till en dator är kringutrustning, och veta vilka typer av kringutrustning till datorer som finns kan hjälpa dig att veta vad man ska köpa nästa gång du är i marknaden för en uppgradering.

  Skrivare och scanners

  Skrivare skapa papperskopior av text och bilder. De två vanligaste typerna av skrivare är bläckstråleskrivare, som skriver ut med hjälp av mikroskopiska bläckdroppar och laserskrivare, som använder el för att göra färgat pulver följa papper permanent. Scanners är i huvudsak baksidan av skrivare, skapa digitala kopior av pappers-objekt och spara dem på datorn. Vissa skrivare har inbyggda skannrar, och några även faxar.

  Lagringsenheter

  En lagring perifer är en enhet som du kan överföra filer till för att skydda data från en dator krasch eller för att flytta data till en annan dator. Externa hårddiskar är gemensam lagring kringutrustning. Denna typ av enhet tar en stationär eller bärbar hårddisk och sätter det i ett fall som kan flyttas från en dator till en annan. Andra datalagringstillbehör inkluderar extern CD-eller DVD-brännare, minneskortläsare och magnetiska bandenheter.

  Inmatningsenheter

  En inmatningsenhet en perifer som låter användaren styra en dator eller indata. Även tangentbordet och musen /pekplattan är de två vanligaste typerna av input kringutrustning, det finns också många alternativa inmatningsenheter med specialiserade ändamål. Till exempel är en digital tablett en plan yta som gör att en konstnär för att "rita" på en dator med en penna. En trackball är ett alternativ till musen där användaren rullar en stor stationär boll för att styra pekaren på skärmen.

  Kommunikationsanordningar

  Ett meddelande enhet är en perifer när det inte är en intern del av datorn . Här kan nämnas nätverkskort, som ansluter en dator till ett nätverk med en Ethernet-kabel eller trådlös radio, eller modem, som låter en dator ansluter till Internet via en telefonlinje. En Bluetooth-adapter är också en typ av kommunikation enheten. Bluetooth-adaptrar ansluta datorer till andra trådlösa enheter såsom tangentbord och möss.

  Kameror

  Webbkameran är den vanligaste typen av kamera perifera. En webbkamera fångar video i realtid, så att du filmklipp video med din dator eller inneha en videochatt online. Vissa kameror också ansluta till datorer som kringutrustning. När du ansluter en digitalkamera till din dator för att överföra bilder, blir kameran en perifer.

  Spelkontroller

  En spelkontroll är en typ av inmatningsenhet avsedd speciellt för en person att använda för att styra ett spel. Den vanligaste spelenheter är gamepads och joysticks. Men vissa typer av spel innehåller specialiserade kontrollanterna för användning med dessa spel bara. Till exempel spelet "Guitar Hero" innehåller en gitarr-formad controller.


Previous:nothing Next:Hur byter jag en gx50 Celeron-processor?

Relaterade artiklar


 • Hur byter jag en gx50 Celeron-processor?
 • hur man byter processorn i min pc
 • gemensam kringutrustning till datorer
 • hur du ansluter din TV till en dator
 • hur man avveckla en Toshiba laptop
 • hur man använder äpple återvinning föraren iboot usb
 • vad är skillnaden mellan en mobil CPU & skrivbord CPU?
 • vad är skillnaden mellan Radeon 9600 & X1300?