Dator > vad är skillnaden mellan en mobil CPU & skrivbord CPU?

 • vad är skillnaden mellan en mobil CPU & skrivbord CPU?


 • Den största skillnaden mellan mobila och stationära processorer är tillämpningen av dem. Mobila processorer är utformade för att passa i bärbara datorer, alstrar mindre värme och förbrukar mindre energi. Stationära processorer är gjorda för full storlek datorer och tenderar att vara mer kraftfull

  Du behöver:.
  Liten skruvmejsel ställa

  Kompatibilitet

  Även mobila och stationära processorer kan ha. samma antal stift, och man kan passa in i andras uttaget, de är elektroniskt oförenliga.

  Energiförbrukning

  På grund av det faktum att bärbara datorer är avsedda att användas för tidsperioder utan strömkälla direkt ansluten, mobila processorer förbrukar oftast mindre ström. Stationära processorer kan konsumera mer resurser eftersom de har en kontinuerlig tillförsel av ström.

  Temperatur

  På grund av den större mängden utrymme och därför mer utrymme för kylfläktar, stationära datorer tenderar att köra mer kyla än mobila datorer. Detta bör beaktas när man försöker överklocka en mobil processor.

  Teknik

  Tillverkarna har lärt sig att använda mindre och mindre arkitektur, vilket resulterar i ökad makt för samma utrymme. Både stationära och mobila processorer har gradvis blivit snabbare med tiden, och kommer att fortsätta att göra så eftersom tekniken utvecklas.


Previous:hur man använder äpple återvinning föraren iboot usb Next:vad är skillnaden mellan Radeon 9600 & X1300?

Relaterade artiklar


 • hur man avveckla en Toshiba laptop
 • hur du ansluter din TV till en dator
 • vad är skillnaden mellan Radeon 9600 & X1300?
 • hur man använder äpple återvinning föraren iboot usb
 • vad är skillnaden mellan en mobil CPU & skrivbord CPU?