Dator > användning av insatsvaror och utenheter

 • användning av insatsvaror och utenheter


 • Datorer gränssnitt med ett brett utbud av in-och utenheter som skrivare, tangentbord och möss, och denna utrustning kan bidra till flera av nyttiga uppgifter. Input och output-enheter smidigt din dator interaktion och underlätta aktiviteter som sträcker sig från att acceptera nästan alla typer av bidrag till produktion av fysiska, digitala eller ljud och visuell output.

  Emot kommandon

  Inmatningsenheter, till sin natur och definition, tjänar till att acceptera input från användare och vända denna information till användbar data. Inmatningsenheter finns i en mängd olika former, och British Broadcasting Corporation (BBC) sammanställt en lista över populära produkter och hur de fungerar. Tangentbord hävdade topposition på den listan, eftersom de accepterar tangenttryckningar och omvandla dem till text och kommandon. Likaså, möss och styrkulor tillåter dig att manövrera en pekaren runt skrivbordet, navigering datorns grafiska gränssnitt. Andra inmatningsenheter inkluderar styrspakar, vilket gör att användare kan navigera genom videospel, mikrofoner som omvandlar ingående ljud till digitala data, och skannrar som läser ljus som reflekteras från tryckt material för att producera en digital kopia. Vissa nyare enheter, t. ex. Apple Computer's Magic Mouse och ett antal handhållna pekdatorer även funktionen pekskärmen gränssnitt som tolkar din beröring och gester för att förmedla kommandon till datorn.

  Underlätta handel

  Vissa in-och utenheter arbeta för att stärka kommersiell verksamhet. Inmatningsenheter som streckkodavläsare tolka symboler och linjer tryckt på förpackningen, översätta koderna till användbara data och utfodring denna information till datorn. Likaså magnetkontakter tolka koder kommuniceras via inriktningen av tusentals små magneter på magnetkort, som kreditkort, att läsa data för databehandling. Utmatningsenheter som kvittoskrivare ge en fysisk rekord av ekonomiska eller kommersiella transaktioner, också underlätta handeln.

  Skapa fysiska objekt

  utdataenheter, enligt Encyclopedia Brittanica, skapa fysiska produkter för en rad syften. Skrivare skriver ofta text och grafik från datorapplikationer för långsiktigt bevarande och fotoskrivare utveckla digitala bilder på specialpapper som liknar den typ som används i professionella fotolabb. Dessutom Lightscribe utskriftsenhet teknik-utvecklad på 2000-talet-tillät användare att skapa egna etiketter direkt på CD ytor. CD-skivor också fungera som utenheter när du bränner data till dem, och som indata-enheter när du kopiera data till din dator.

  Förmedla information

  utenheter också tillåter datorn att tjäna det primära syftet att förmedla information. Datorskärmar är utenheter du använda för att läsa information, grafik visa och titta på videoklipp. Likaså högtalare producerar ljud, som sänder kritiska system ljud, förmedlar viktig information och spelar musik.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Felsökning laptop laddare sladdar

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort Cruzer Micro U3
 • rengöring instruktioner för Samsung SyncMaster 2443bwx
 • hur man spelar PAL DVD-skivor på min dator
 • hur du uppdaterar din grafik hårdvara eller drivrutiner
 • hur man byter RAM i en HP Pavilion 1000y
 • detaljhandeln datorkomponenter
 • hur man uppgraderar en Eee PC 701
 • hur man identifierar dell moderkort
 • användningar av en SanDisk kortadapter
 • instruktioner om hur man avveckla en LG laptop