Dator > hur man byter processorn på ett moderkort

 • hur man byter processorn på ett moderkort


 • Om din stationära dator inte fungerar som det var för två år sedan, kan det vara dags att byta processorn. En ny CPU kan ge din dator en snabb hastighetsökning och göra det känns som en ny dator. När du har valt en processor som är kompatibel med datorns moderkort, installera den nya processorn är en relativt enkel process

  Du behöver:.
  Ersätter CPU
  . Phillips och platt-head skruvdragare.
  Termiskt fett.
  Elektrostatiska handleden bandet.


  1.
  Bestäm vilket processorer kommer att arbeta med moderkortet. Om du inte vill ersätta ditt moderkort också, kan du byta bara din gamla CPU med en som passar i samma uttag. Till exempel kommer en AMD-processor passar inte på en Intel sockel. Vidare vissa moderkort bara kan köra vissa processorer. Det bästa sättet att hitta rätt CPU är att hänvisa till den dokumentation som följde med moderkortet eller gå till datortillverkarens webbplats.
  2.
  Koppla ur strömkabeln och all kringutrustning från ditt PC. Vänta ett par minuter för din dator att helt fullgöra. Ställ tornet på ett bord och ge dig själv gott om arbetsutrymme.
  3.
  Ta bort sidostycket på din dator. Alla PC fall skiljer sig något, spendera tid att bestämma hur sidopanel är borttagen. Normalt kommer det att finnas skruvar längs ryggen slut som måste avlägsnas och sedan panelen måste skjutas bakåt. Nyare fall har flikar som helt enkelt kan vara deprimerad för att panelen att glida av.
  4.
  Placera en elektrostatisk handled band runt handleden och fäst den andra änden till metallram din datorväska. Detta kommer att förhindra statisk elektricitet från att skada din processor eller någon annan praktikant komponenter.
  5.
  Bort CPU kylfläns och fläkt. Processorn är i allmänhet ligger i centrum av moderkortet, som täcks av en fläkt och kylfläns. Koppla bort fläktkabeln från moderkortet och lossa den från CPU-sockeln. Lyft försiktigt av fläkten och kylflänsen montering.
  6.
  Lås processorn. Om din gamla processor är en AMD-processor, lyft spärren för att låsa upp processorn. Om du har en Intel-processor, använd en skruvmejsel för att vrida låsskruven motsols tills det klickar. När processorn är olåst, ta tag i den av sidorna och lyft är rakt upp för att ta bort den.
  7.
  Ta din nya processor ur dess skyddspåse och linje upp det med uttaget . Bara hålla processorn genom sidorna och släppa den i uttaget. Lås CPU på plats. (Se efter i dokumentationen som följde med processorn för instruktioner om hur du installerar dina specifika CPU. )
  8.
  Applicera ett tunt lager av termisk pasta till din CPU. Termisk pasta hjälper överföra värmen från processorn till fläkten och kylflänsen. Använd spridaren medföljer pasta att sprida klistra jämnt över CPU. Lagret bör vara bara tunna nog för att täcka processorn.
  9.
  Sätt tillbaka fläkten och kylflänsen montering och anslut den till moderkortet. Byt du PC sidopanelen och sätt tillbaka kabeln och kringutrustning.

  Tips och varningar


 • Uppgradera fläkten och kylflänsen när du byter ut processorn. En nyare, snabbare processor kommer att generera mer värme samt din gamla fläkt och kylfläns kanske inte tillräckligt stark.
 • Arbeta aldrig på en dator utan att bära en elektrostatisk handled band.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man återställer en Logitech trådlös mus

Relaterade artiklar


 • mina högtalare kommer inte att fungera på min laptop
 • svart och vit laserskrivare kontra färglaserskrivare
 • hur du infogar en flygplats kortet på en iBook G4
 • hur man byter eller fastställa en dell inspiron knapp tangentbord
 • Felsökning av en USB-mikrofon
 • hur man återställer en Dell 5210n skrivaren till fabriksinställningar
 • Toshiba m305d-s4830 batterier
 • hur du uppdaterar cd-skivan på en Compaq 2190us
 • hur man återställer en Canon PIXMA ip1000
 • Hur du ser på HD-kabel på en PC