Dator > hur du ansluter en mus till en bärbar

 • hur du ansluter en mus till en bärbar


 • Bärbara datorer har i allmänhet inbyggda pekdon som känsel kuddar som du kan använda för att navigera i operativsystemet på språng. Men touch kuddar och pekar minnen är små och i allmänhet långt ifrån ergonomiska. Hemma kan du ansluta en fullstor mus för bättre komfort. Datormöss kontakt i en mängd olika sätt, och du bör kunna hitta en mus vad som fungerar med alla perifera hamnar din bärbara dator har. Som regel fungerar alla mus som fungerar med en stationär dator också med en bärbar dator.
  1.
  Anslut en PS /2 mus till PS /2 mus porten med datorn avstängd. Generellt har en laptop med PS /2 portar två: en för en mus, och en annan för ett tangentbord. För att bestämma rätt port, använd den som är färgkodad grön eller leta efter en hamn med en mus-ikon bredvid den. När du har slagit på datorn, kommer operativsystemet att upptäcka musen och du kan börja använda den. Om du har en PS /2 mus, men din bärbara dator har ingen PS /2 portar, leta efter en PS/2-to-USB adapter och följ steg 2.
  2.
  Anslut en USB-mus till en ledig USB-port med datorn slås av eller på. Om musen har en sladd, identifierar operativsystemet det och det blir användbart direkt. Om musen har mer än två knappar, kan du behöva installera en drivrutin från tillverkaren för att göra de extra knapparna användbara.
  3.
  Anslut en trådlös USB-mus genom att ansluta mottagaren till en ledig USB-port. I de flesta fall känner datorn USB-mottagaren som en mus, vilket innebär att du inte behöver installera särskilda program. Tryck på "Connect"-knapparna på mottagaren och musen till att synkronisera enheter, och börja använda musen.
  4.
  Ansluta ett trådlöst Bluetooth-musen genom att vrida din bärbara dator interna Bluetooth-adapter på och vrida strömbrytaren på musen. Generellt kommer datorn att ha ett "B"-formad Bluetooth-ikonen i aktivitetsfältet. Dubbelklicka på denna ikon och leta efter ett alternativ för att "upptäcka nya enheter. " Alla Bluetooth-möss är inte samma sak, och du kan behöva konsultera manualen för installationsanvisningar. Till exempel kan vissa möss återstår bara "identifierbar" under några sekunder efter att de är påslagna. När datorn hittar musen kan du behöva ange ett lösenord för att börja använda den. Den förvalda lösenord för Bluetooth-enheter är vanligtvis "0000. " När du har angett lösenordet är musen klar att använda. I flesta fall behöver du bara fylla i denna process en gång. I framtiden musen kommer att synka mot datorn automatiskt när du slår på den.

  Tips och varningar


 • Om du ofta stöta på din bärbara dator styrplattan eller peka pinne medan du skriver, kontrollera om din bärbara dator har en inställning för att automatiskt stänga av interna pekdonet när en mus är ansluten. Generellt kan du hitta det här alternativet genom att dubbelklicka på "Mus"-ikonen på Windows kontrollpanel.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du ställer in Radeon X1300 för att visa på en TV-skärm

Relaterade artiklar


 • hur gör jag renovera en Compaq Presario 1200 till ett wifi laptop?
 • HP n5420l specifikationer
 • hur man formaterar om en Dell PC med en DVD
 • hur man byter skrivhuvud i en HP d145
 • hur du skannar dokument med en HP Photosmart 3310
 • hur man bygger gamla datorer
 • hur du skriver ut med Lexmark X3650
 • specifikationer för HP a610e
 • nas lagringsmöjligheter
 • hur man skyddar ett microSD-kort