Dator > hur att fotografera ett dokument

 • hur att fotografera ett dokument


 • Du kan snabbt och enkelt skapa en permanent arkiv av pappersdokument genom att fotografera de handlingar med digital kamera. Klar, kan väl upplysta fotografier även omvandlas till redigerbara textfiler med hjälp av optisk teknik teckenigenkänning. För att skapa högkvalitativa fotografier av dokument behöver du en digitalkamera, ett stativ och minst två artificiella ljuskällor för att se till att dina bilder exakt är tagna och lättläst

  Du behöver:
  Digital kamera.
  Stativ.
  Två ljuskällor.


  1.
  Ställ din digitala kamera på ett stativ ovanför dokumentet. Ett stativ är viktigt eftersom det garanterar att alla handlingar kommer att fotograferas vid lämpligt, liknande vinkel och avstånd. Kontrollera att stativet är uppbyggda så att kameralinsen är parallell med dokumentet. Användning av ett stativ kan också bidra till att minska ljus som krävs för ditt fotografi eftersom det kommer att hjälpa till att hålla kameran helt stilla.
  2.
  Placera dokumentet direkt under din stativ setup.
  3.
  Belysa dokumentet med så mycket ljus som möjligt. Kvaliteten på belysning är en av de faktorer som är mest avgörande för framgångsrika dokument fotografi. Efter att ha tillräckligt med ljus är viktig för att undvika mörka områden och skuggor i bilden. Dagsljus är en utmärkt källa till belysning, men om du behöver använda artificiellt ljus sedan använda minst två källor för att undvika skuggning.
  4.
  Fokusera på dokumentet. Se till att din kamera är väl fokuserad på det dokument som text för att producera en klar, läsbar fotografi. Ställ den optiska zoomen till kamerans högsta nivå och justera stativet till ett lämpligt avstånd så att dokumentet fyller hela synfältet. Manuell fokus tenderar att fungera bäst när det är möjligt, men om du hellre vill använda kamerans autofokus alternativet då du kan uppnå bästa resultat med din kamera makroläge.
  5.
  Ta en bild av dokumentet med din digitalkamera. Undvik att använda kamerans blixt om det inte är nödvändigt för att producera tillräckligt med ljus. En blixt kan vara problematiskt när du fotograferar dokument, eftersom det kan orsaka det fotografi som innehåller konstgjorda ljusa och mörka fläckar. Detta är särskilt problematiskt om dokumentet är tryckt på glansigt papper. Om du inte kan producera tillräckligt med ljus för att ta bilden utan att använda kamerans blixt så kan du minska de negativa effekterna av blixt genom att zooma ut och ta bilden från längre bort.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man utplåna en hårddisk innan donera en dator

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar minnet i en aspire 5610z
 • hur man ansluter en Dell Vostro till en dockningsstation
 • Felsökning av Logitech webbkamera 3500
 • vad är en 1394-kabel?
 • Vad är virtuellt minne på en bärbar dator?
 • hur man rengör en hp laptop tangentbord
 • hur man ställer in en USB-skrivare
 • hur du infogar en mini-cd AUTOLOAD CD-ROM
 • hur man kontrollerar temperaturen i en anteckningsbok
 • hur man matar ut en Stickat CD i en Dell 1530