Dator > bredbildsskärm frågor

 • bredbildsskärm frågor


 • Många köper monitorer widescreen dator -. De som är 17 eller mer inches-att stärka sin dator spel och online film-tittande upplevelser eller helt enkelt ha mer utrymme för att visa webbsidor och dokument. Men det finns vissa nackdelar med widescreen skärmar för dem som överväger att göra ett köp.

  Vad är Widescreen?

  Alla datorskärmar, samt tv och film-skärmar teater, visa bilder enligt ett förhållande. Det är förhållandet mellan bredden på bilden för att höjden på bilden. De flesta datorskärmar visa bilder enligt en 4:3 bredd-höjd-förhållande som kallas "fullscreen" eller "standard" på displayen. Widescreenskärmar Visa bilder i ett 16:9 eller 16:10 bredd-höjd-förhållande. Detta ger möjlighet till större visning av dokument och filmer.

  Brevlådeformat och svarta kanter

  När DVD eller tittar på video ses med widescreen-teknik, kommer du att märka den tjocka, svarta fält som visas över och under bilderna. Dessa svarta kanter är en del av bilden och den praxis som är känd som letterboxing. Det förekommer med alla widescreen. En del människor föredrar att inte visa filmer på detta sätt men ändå vill widescreen erfarenhet. Det är möjligt, med vissa mediaspelare, för att ta bort de svarta fälten genom att zooma in på bilden, även om det blir några störningar.

  Outnyttjad plats

  En bredare skärmen kan också skapa problem med oanvänt utrymme. Windows kan inte täcka hela skärmen, lämnar områden där skrivbordet syns fortfarande. Detta kan vara oönskade för vissa användare. Dock kan detta bli en stor fördel genom att fylla outnyttjade utrymmet med andra webbsidor eller skärmar dokument. Detta är ett bra alternativ för multitaskers. Många datorer har programvara som utformats för att visa flera webbsidor på en bredbildsskärm.

  Pixel och resolution Problem

  med bredare bildskärmar kommer problemet med pixlar klarhet och upplösning. Pixel klarhet och upplösning är mycket större för widescreen-skärmar och detta är till stor del ett plus. På grund av stora utrymme i kombination med fin kvalitet på bilden, teckenstorlekar och bilder kommer sannolikt att vara mycket liten. Detta skulle vara ett problem för dem som har visioner svårt och kräver större teckenstorlek. Detta kan korrigeras genom att helt enkelt ändra Display inställning på datorn till storleken värde som passar för dig.

  Spelproblem

  Vissa PC-spel och konsol spel som spelas via en bredbildsskärm faktiskt är utformade för en standard, fullscreen-format . Så bilder från dessa spel kan visas utsträckt under ordinarie spelet. Detta är ett problem för vissa spelare, men det är en snabb, enkel lösning-justera din skärms upplösning så att de matchar de spel du spelar. Detta kan göras genom att gå till Displayinställningar enligt ovan.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Compaq Presario R3000 specifikationer

Relaterade artiklar


 • Intel Pentium Dual-core vs Pentium D
 • diy extern HD
 • hur du säkerhetskopierar data på en hårddisk
 • skillnader mellan en PC2 & PC minne
 • hur du återvinner dator avfall
 • hur man återställer Kodak trycksvärta
 • hur man kör Logitech USB musen genom musporten
 • hur man stänger av kortkommandon på en Dell laptop
 • hur du formaterar hårddiskar
 • användningsområden för två monitorer på en pc