Dator > hur du formaterar en MMC-kort

 • hur du formaterar en MMC-kort


 • Multimediekort (MMC) används i en mängd olika enheter, från mobiltelefoner till kameror till bärbara musikspelare. Oavsett tillämpning kortet är sätta mot, MMC-kort användare upptäcker ofta att de har slut på lagringsutrymme och för att deras kort har blivit oläsliga på grund av korruption. I båda fallen, formatering ofta löser frågan. Tänk på att formatering resulterar i radering av alla data på kortet

  Du behöver:.
  MMC läsare
  Dator.

  Formatering på en Windows-PC


  1.
  Bifoga din MMC-läsare till datorn. Vanligtvis MMC kortläsaren är ansluten med en USB-kabel. Du kan få MMC-kort läsare från återförsäljare online för så lite som ett par dollar (se Resurser avsnitt).
  2.
  Klicka skrivbordet's "Start"-menyn och klicka sedan på "Computer". "Computer"-fönstret visar alla lagringsenheter ansluten till din dator, till exempel din hårddisk.
  3.
  Sätt din MMC-kortet i kortläsaren. "Computer"-fönstret kommer nu att visa MMC-kort bland de listade andra enheter. Såvida du inte ändrat namnet på din MMC-kort, kommer Windows tilldela den namnet "Flyttbar disk".
  4.
  Dubbelklicka på "Flyttbar disk"-ikonen. Kontrollera att detta är den disk du vill formatera genom att titta på innehållet. När du är säker, klicka på bakåtpilen för att återgå till "Dator"-fönstret.
  5.
  Högerklicka på "Flyttbar disk" ikon som motsvarar din MMC-kort. Välj "Format" i menyn som visas. Klicka på "Start" i formatet fönstret. Ett meddelande visas när formateringen är klar. Den MMC-kort kommer att ha torkas och smälts klar för användning.

  Formatera på en Mac


  1.
  Bifoga din MMC läsare till din Mac och sätt i MMC kort. Vanligtvis MMC kortläsaren är ansluten med en USB-kabel. Du kan få MMC-kort läsare från återförsäljare online för så lite som ett par dollar (se Resurser avsnitt).
  2.
  Klicka på "Spotlight" Sök (på förstoringsglaset i övre högra hörnet på skärmen). Skriv "Skivverktyg" och klicka på träffen "Top. "
  3.
  I den vänstra rutan i skivverktygsfönstret, klicka på din MMC-kort. Välj inte något med en metallisk grå ikon, som ikonen representerar en hårddisk istället för din MMC-kort. MMC-kort Ikonen är vit.
  4.
  Klicka på "Radera" fliken längst upp i den högra rutan i skivverktygsfönstret. I "Volume Format" rullgardinsmenyn väljer du "FAT. " Detta är den vanligaste formatet, särskilt för mobila enheter.
  5.
  Klicka på "Radera" i nedre högra hörnet av skivverktygsfönstret. Skivverktyg kommer att meddela dig när MMC-kortet har formaterats och är klar för användning.

  Tips och varningar


 • Var noga med att inte formatera något med värdefull information om det. Innan du formaterar en enhet, alltid öppna den i datorn eller i ett Finder-fönster för att kontrollera innehållet och kopierar alla filer du vill behålla.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man ändrar MAC-adressen för LAN-kort

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en logikkortet
 • hur du tar bort en hp laptop täcka
 • hur du uppgraderar CPU på Dell Dimension 9200
 • hur man gör en Bluetooth-skrivare
 • hur du ställer in standard fack 2 på en HP 5200-skrivarserien
 • hur man startar en bärbar dator automatiskt
 • hur du uppdaterar ett grafikkort på en dator
 • grundläggande datorkunskaper information för bärbara datorer
 • hur du slår på den interna mikrofonen på en hp pavilion
 • hur man gör spanska bokstäver på ett tangentbord