Dator > hur man demonterar en dv8000

 • hur man demonterar en dv8000


 • Liksom de flesta bärbara datorer, kräver HP: s dv8000 dig att ta isär det hela att rengöra eller byta alla utom de mest grundläggande komponenterna. Enkla komponenter som minne eller hårddisk kan uppgraderas med nedmontering, men uppgradera processorn kräver kylfläns eller flera andra interna komponenter dig att ta isär den bärbara datorn. Som tur, allt du behöver verkligen helt isär en dv8000 är en stjärnskruvmejsel. Så om du funderar på att ge din laptop en fullständig översyn, eller ens bara lite underhåll, ta en skruvmejsel och gräva i.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Gem.
  Elektrostatiska handleden bandet.


  1.
  Koppla ur nätsladden och kringutrustning som du har kopplade till din laptop. Lägg ditt dv8000 nedåt på ett bord med fronten på den bärbara datorn mot dig. Leta upp batteriet i bakkant av den bärbara datorn. Skjut spärren gå till vänster och dra ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Leta reda på hårddisken täcka längs framkanten av den bärbara datorn. Lossa de två skruvarna som håller locket på plats och ta av locket. Skruvarna är skruvarna, så att de inte kan tas bort från skyddet. Ta bort skruvarna som håller hårddisken på plats och skjut kör på utsidan av datorn. Lyft enheten upp och ut ur viken. Beroende på din dv8000 installationen kan det finnas två enheter i viken. Helt enkelt upprepa processen för den andra enheten.
  3.
  Leta reda på minneslocket i centrum av den bärbara datorn. Lossa skruvarna som håller locket på plats och ta av locket, avslöjar minnet sköld. Lossa skruvarna som håller den på plats och svinga den åt vänster för att ta bort den. Använd fingrarna för att sprida spärrarna på sidorna av minnesmodulerna och skjut modulerna ur sina hålor.
  4.
  Ta bort Mini PCI-kort, som ligger bredvid minnesmodulerna. Koppla den trådlösa antennkablarna från kortet och sprida spärrarna på sidorna av kortet. Skjut ut kortet ur vägguttaget.
  5.
  Leta den optiska enheten på vänster sida av den bärbara datorn. Ta bort den enda skruv som håller den på plats. Skjut en böjd gem i skivfacket release hål, som ligger på disken facket. Detta gör att facket att poppa ut. Ta tag i facket och skjut den optiska enheten ur den bärbara datorn basen.
  6.
  Bort de fem skruvarna som håller strömbrytarskyddet på plats. Två är i ryggen hörnen på den bärbara datorn och tre är i centrum av batterifacket. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen så långt det går. Använd en platt skruvmejsel för att bända upp strömbrytarskyddet, som ligger längst upp på tangentbordet. Bänd täcka upp på displayen gångjärnskåporna.
  7.
  Vänd dv8000 tillbaka över och ta bort skruven i centrum av minnesplatsen. Ta en annan skruv, sitter i det främre mitten av batterifacket. Vänd den bärbara datorn över och öppna den igen. Lyft upp på tangentbordet upp och sväng den mot dig. Nå bakom tangentbordet och koppla bort tangentbordskabeln och LED-kabeln från moderkortet. Avlägsna tangentbordet.
  8.
  Koppla bort bildskärmskabeln på vänster sida av displayen från moderkortet. Ta bort den trådlösa antennkablar på höger sida av den bärbara datorn från deras fästklämmor. Ta bort de 11 skruvarna som håller displayen på plats. Lyft den rakt upp för att ta bort den.
  9.
  Vänd den bärbara datorn upp och ned och ta bort de återstående 10 skruvarna på datorns undersida. Vänd tillbaka över och koppla ur kabeln som går från pekplattan på moderkortet. Det finns 15 skruvar som håller locket till den bärbara datorn basen. Ta bort skruvarna och lyft upp den bakre kanten av den övre locket tills det kommer fri från den bärbara datorn bas. När locket är frånkopplad, lyft den rakt upp för att ta bort den.
  10.
  Koppla bort alla kvarvarande kablar från den bärbara datorn bas till moderkortet, inklusive USB-styrelsen kabel, modem ombord kabel och Bluetooth-kabel. Ta bort skruvarna som håller fästet displayen på plats. De är placerade högst upp på moderkortet. Ta av fästet. Ta bort de sex skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft upp den högra sidan av moderkortet och dra ut den ur den bärbara datorn basen.

  tips och varningar


 • Öppna din bärbara dator kommer att upphäva garantin, så bara försöka ta isär om det inte längre omfattas av garantin.
 • Alltid bära en elektrostatisk handled band för att förhindra statisk elektricitet från att skada din bärbara dator komponenter.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du slår på inmatningspanelen på en Tablet PC

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en CD-brännare i min Dell Latitude
 • hur du ansluter en extern DVD-brännare
 • Hur du manuellt återskapa data från en hårddisk
 • hur man byter en PowerBook hårddisk
 • USB-skrivarkabel längdbegränsningar
 • hur man kan få en hp pavilion partition återvinning
 • hur man fyller laptop batterier
 • hur man citera IEEE-standarder
 • Vilka typer av datortillämpningar skulle kunna förbättras genom en dual-core processor?
 • skillnader mellan en PC2 & PC minne