Dator > vad är några exempel på insats-enheter?

 • vad är några exempel på insats-enheter?


 • Du behöver:
  nätverksansluten dator
  . Fil utrymme på en server.

  Inmatningsenheter används för att förmedla information till datorn från en extern källa. Denna kategori av dator anordningen omfattar ett brett sortiment av produkter. Dessa anordningar gör datoranvändare att mata in text, kommandon och många typer av data till datorn. Det finns många enheter utformade för att underlätta överföring av information, inklusive bilder, ljud-och datafiler.

  Pekdon

  Musen är en av de mest grundläggande inmatningsenheter. Det är en inmatningsenhet som skickar kommandon till datorn från användaren. Det finns två grundläggande typer av mus: analog och optisk. En datormus funktioner typiskt två eller flera knappar och ett hjul. Den primära funktionen av musen är att kontrollera förflyttning av en rörlig markör som --- i samband med musknapparna --- gör att användaren kan interagera med program. Det kusin till musen är det styrkulan, som liknar musen, förutom att markörflyttning kontrolleras genom att manipulera en stor boll.

  Tangentbord

  Tangentbord kommer i en mängd olika konfigurationer, och används främst för att mata in text och kommandon. Dessa kommandon är ofta förmågan att kontrollera ljuduppspelning och surfning med specialiserade knappar. Tangentbord ger också flera konfigurationer av typ placering att öka användbarheten eller maskinskrivning fart. Den vanligaste tangentbordslayouten används i USA är QWERTY-tangentbordet. Det är döpt efter de sex tecken som används i den översta raden av bokstäver i ordning från vänster till höger. Den DVORAK-liknande tangentbord använder en typ som det är mindre vanligt, trots att det är effektivare.

  Mikrofoner

  Mikrofoner används för att fånga ljud och överföra dem till ett ljudkort. Dessa enheter kommer i en mängd olika konfigurationer, inklusive fristående mikrofoner, webbkameror, headset och internt monterade mikrofoner. Internt monterade mikrofoner är vanliga i bärbara datorer där kompakt funktion och portabilitet är en faktor. Mikrofoner som finns i headset är kombinerade med hörlurar för att ge handsfree-ljud in och ut. Mikrofoner inbyggd i webb-kammar förse användarna med både ljud och video-ingång.

  Scanners

  Scanners används för att ge datoranvändare med förmåga att skapa digitala bilder av fysiska objekt. De flesta skannrar är utformade för att arbeta med objekt av papper. Scanners är mycket effektiva för att skapa digitala bilder av böcker, fotografier och tryckt eller skriftligt sidor. Dessa enheter är ofta i kombination med faxar och skrivare för att ge användarna möjlighet att duplicera dokument och faxa dem eller skriva ut kopior av dem.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man kopierar en partition till en ny disk

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar minnet av min Compaq Presario 1200
 • hur du uppdaterar Microsoft Windows Media Edition centrum samlade
 • Felsökning en Lexmark T642
 • vad betyder cd 16x menar?
 • hur man återställer BIOS på en bärbar dator
 • hur man återställer en bärbar dator är trådlöst LAN
 • hur du uppdaterar din grafik hårdvara eller drivrutiner
 • hur du ställer ut standard till gråskala på en HP Officejet Pro l7650
 • hur man överklocka ATI raedon 9600
 • hur du avaktiverar Windows-brandväggen i SBS 2003