Dator > olika delar av en bärbar dator

 • olika delar av en bärbar dator


 • En bärbar dator, även kallad en bärbar dator, har flera delar som är nödvändiga för att fungera. Även specifikationerna på dessa delar kan variera, beroende på din bärbara dator tillverkare och konfiguration, utför varje del samma funktion på varje bärbar dator. Vissa delar, såsom minne, kan uppgraderas för att utöka din bärbara kapacitet, men du bör kolla med tillverkaren eller din instruktionsbok för att se.

  Inre delar

  Alla bärbara datorer har en intern hårddisk som lagrar all information på din bärbara dator, om du inte berättar din dator för att spara det någon annanstans, exempelvis till en extern hårddisk eller någon annan flyttbar lagringsenhet (SD-kort, micro SD-kort, USB-enhet, diskett eller cd-rom). Din bärbara dator processor är hjärnan av sin verksamhet, kontrollera all information på din hårddisk. Minnet i din bärbara dator gör att datorn ska fungera, och om du inte har tillräckligt med ledigt minne kommer din bärbara dator fungerar långsamt. Eftersom processorn blir det svettigt medan den är igång, är en kylfläkt behövs. Alla dessa punkter, samt ljud-och grafikkort, är anslutna till din bärbara moderkort, vilket i sin tur kopplar dessa delar tillsammans så att de samverkar på rätt sätt. Dessutom har din bärbara dator två batterier. De viktigaste batteri kan datorn när du har kopplat bort A /C adapter från väggen, och den kompletterande Metal Oxide Semiconductor (CMOS) batteri håller den interna klockan igång, även när datorn är avstängd. Detta batteri (eller batterier) är oftast en liten knapp cell av den typ som används också i kameror och klockor. Slutligen har de flesta bärbara datorer har någon form av intern optisk enhet som kan spela CD-ROM, DVD och /eller Blu-ray-skivor.

  Yttre delar

  Externt har din bärbara dator ett gångjärnsförsett fall som fälls LCD-skärmen portion ned över tangentbordet, samt en pekplatta (som fungerar som en mus) och högtalare. Internt på LCD-skärmen som kontrolleras av en kabel som ansluter skärmen till moderkortet, som anger att vad som ska visas. En A /C adapter gjord speciellt för din bärbara dator används när du kör din bärbara dator från ett vägguttag eller har dockat det så att batteriet kan ladda. Din bärbara dator kan också ha flera USB-portar för anslutning av utrustning eller använda USB-enheter, samt läsare för SD-och microSD-kort och diskettenheter. Sony bärbara datorer kan också innehålla en port för proprietära Sony MemoryStick.

  Tillvalsdelar

  Ett trådlöst nätverkskort kan eller inte kan byggas in i din bärbara dator. I september 2010 sålde de flesta bärbara datorer nya kommer med dessa kort inbyggdDetta gör att du kan ansluta till lokalt nätverk och trådlöst till Internet via ett tillgängligt Wi-Fi-anslutning. Om din laptop inte har en inbyggd kort kan du kunna få en extern som ansluts till en port på datorn, till exempel en PCMCIA buss. Kolla din instruktionsbok för att se om detta är ett alternativ. Din bärbara dator kan också ha inbyggd Bluetooth, vilket gör det möjligt att kommunicera med andra Bluetooth-enheter, som mobiltelefoner och MP3-spelare. Om din dator inte har inbyggd Bluetooth kan du köpa en USB Bluetooth-dongel för att lägga till den. Slutligen, om du inte vill använda den bärbara datorns pekplatta, kan du få en mus för det. I nyare bärbara datorer musen kommer att ansluta via en USB-port. Med en äldre bärbar dator kan du ha en PS2-kontakt. Du kan fortfarande ansluta en USB-mus till en äldre bärbar dator via en PS2-till-USB-omvandlare, som du kan få från din lokala dator leverans butik, som PS2 möss är svårare att hitta.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man bränner med en CD-brännare

Relaterade artiklar


 • CPU historia
 • hur man byter ut huvudet på i900d
 • hur du kör RAM på flash-enhet
 • hur man bygger en super dator
 • hur reparera en HP LaserJet III
 • hur man spelar in tv video på min dator?
 • hur du loggar in på Microsoft postservern
 • Lägga till ett Wi-Fi-skrivare
 • hur du låser mitt hem trådlöst internet
 • hur man upptäcker USB-enheter