Dator > hur man byter bildskärmen på en IBM T43 laptop

 • hur man byter bildskärmen på en IBM T43 laptop


 • En trasig eller skadad LCD-skärmen är en av de största farhågorna om laptop-ägare. I de flesta fall, en skadad laptop monitor resulterar i en dyr reparation Bill och flera dagar utan den bärbara datorn. Om du har en IBM ThinkPad T43 bärbar dator kan du undvika en dyr reparation lagförslag genom att ersätta skadade eller defekta monitorn själv. Utformningen av ThinkPad T43 gör byter ut skärmen en bra kandidat som en gör-det-själv-projekt. Även om jobbet inte är för en nybörjare, kan de flesta människor med grundläggande kunskaper i datorkomponenter ersätta skärmen i ungefär en timme.

  Du behöver:
  ersätter LCD-skärm
  . Stjärnskruvmejsel av storlek 2.
  Syl.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Slå av strömmen till din T43 ThinkPad bärbara dator och koppla bort nätadaptern. Koppla bort alla andra externa enheter eller kringutrustning som är ansluten till den bärbara datorn.
  2.
  Vänd T43 så du kan se botten av enheten och ta ut batteriet ur facket.

  3.
  Leta reda på plastlocket bit för hårddisken på sidan av T43. Ta bort fästskruven och dra ut hårddisken ur facket.
  4.
  Ta bort de tre skruvarna på undersidan av enheten som har små bilder av ett tangentbord bredvid dem. Vänd den bärbara datorn tillbaka över och öppna skärmen.
  5.
  Vrid T43 tillbaka över och trycker på tangentbordet kanten locket framåt med tummen. Applicera tryck framåt på locket precis under strömbrytaren. Sätt press tills tangentbordet täcka ur och tangentbordet dyker upp.
  6.
  Skjut tangentbordet en aning framåt och höj sedan längst ned på tangentbordet upp och ut ur T43 laptop. Nå under och koppla bort tangentbordet flatkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet och placera den på ett säkert ställe.
  7.
  Lossa och ta bort skruvarna från Bluetooth /modem dotter kort. Ta ut kortet och ställ den åt sidan. Stäng LCD-skärmen och vrid den bärbara datorn tillbaka.
  8.
  Bort de sex skruvarna längs framkanten på undersidan av datorn (kanten precis under LCD-skärmen spärren). Ta bort de återstående sex skruvarna med bilden av en liten monitor bredvid dem. Vänd den bärbara datorn tillbaka igen.
  9.
  Använd en skruvmejsel eller syl för att bända loss pekplattan locket och ramenheten. Ta bort verktyget från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  10.
  Koppla de två kabelkontakter leder från skärmen till Mini PCI trådlöst kort. Tryck klämmorna för det trådlösa kortet utåt tills det dyker upp i öppningen. Ta ut kortet och ställ den åt sidan. Vänd laptop över.
  11.
  Bort de två skruvarna i själva bakre hörnet av den bärbara datorn (kant med batterifacket). Vänd den bärbara datorn tillbaka.
  12.
  Bort de två skruvarna på vardera sidan av den bärbara datorn som håller tangentbordet bezel på plats. Ta bort den från den bärbara datorn. Stäng LCD-skärmen.
  13.
  Ta bort de fyra skruvarna på baksidan av den bärbara datorn (två på varje ände). Öppna LCD-skärmen och sedan ta bort gångjärnet fästskruvarna. Lyft LCD-skärmen upp och ut ur gångjärnet facket.
  14.
  Bort ledningarna för det trådlösa kortet antennen försiktigt från deras fack. Koppla bort LCD-kabeln från moderkortet. Lägg bildskärmen montering på en plan yta.
  15.
  Ta bort kragarna gummi alluviala längs kanterna av frontpanelen med en syl eller annat vasst föremål. Ställ dem åt sidan för senare användning.
  16.
  Ta bort skruvarna från frontpanelen. Försiktigt bända främre och bakre delar av ramen isär. Ta bort ramen.
  17.
  Ta bort skruvarna från kanterna på LCD-skärmen och ta bort skärmen från höljet.
  18.

  Infoga den nya skärmen och fäst med fästskruvarna. Omvänd stegen som används för att plocka isär T43 ThinkPad att sätta ihop det igen.

  Tips och varningar


 • Använd alltid ett antistatiskt armband när du arbetar med ditt IBM T43 laptop. Komponenter inuti datorn kan skadas av statisk elektricitet.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du formaterar en SanDisk 2GB SD kort

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar drivrutinerna på en Dell laptop
 • Defragmentera en SSD
 • hur man fixar felet 080070052 på enheter usb flash
 • hur man uppgraderar Windows Media Player för Netflix
 • Hur gör jag enkelt rengöra en dator hårddisk?
 • hur man radera en dators hårddisk med en magnet
 • hur du uppgraderar DDR-minne
 • felsökning av en Zebra TLP 2824
 • online Disk Recovery
 • skrivare som skriver ut CD & DVD