Dator > hur du uppgraderar hd i en gammal laptop

 • hur du uppgraderar hd i en gammal laptop


 • Om din laptop är mer än ett år gammalt, det är ganska troligt att din hårddisk är nästan slut rum. Du kan ta bort data eller backa upp det till en optisk skiva, men varför inte uppgradera hårddisken istället? Med priserna på hårddiskar släppa varje år, det finns ingen anledning att inte ge din gamla laptop en ansenlig bula i lagringskapacitet. Vidare är de flesta bärbara datorer utformats så att användaren kan byta ut hårddisken utan att demontera hela laptop. Uppgradera din hårddisk är verkligen en av de enklaste saker du kan göra för att ge din gamla laptop nytt liv.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel


  1
  Köp en ny hårddisk till din bärbara dator. . . Få de största köra din budget kan hantera. Dessutom, se till att få rätt enhet gränssnittet för din bärbara dator. Beroende på hur gammal din bärbara dator är, kommer den att använda en IDE-disk gränssnitt eller en SATA-enhet gränssnitt. Se dokumentationen till din bärbara dator för att avgöra vilket gränssnitt du behöver.
  2.
  Koppla ur strömkabeln från din gamla bärbara dator och ta bort batteriet. Lägg laptop nedåt på ett bord.
  3.
  Leta hårddiskfacket. Platsen varierar beroende på tillverkaren av din bärbara dator. Till exempel är hårddisken vanligen på höger eller vänster sida av den bärbara datorn på gamla Dells. Toshibas har normalt hårddiskfacket i det främre hörnet av den bärbara datorn basen. Om du inte kan räkna ut platsen, den dokumentation som följde med din bärbara dator borde berätta.
  4.
  Ta bort hårddisken locket. Normalt kommer det att finnas en eller två skruvarna som håller locket på plats. Ta av klädseln avslöjar hårddisken. Hårddisken kommer att vara inkapslad i ett fäste.
  5.
  Skjut hårddisken och fästesenheten mot utsidan av den bärbara datorn att koppla ur den från moderkortet. Lyft hårddisken och fästesenheten ur hårddisken bay.
  6.
  Ta bort den gamla hårddisken från fästet. Beroende på din bärbara dator, kan hårddisken bilden bara av fästet, eller det kan vara skruvas på plats. Undersök fästet för att avgöra hur man bäst ta bort hårddisken. Anteckna hur hårddisken passar i fästet så att du kan installera den nya enheten. Efter uttagningen kan kasta din gamla hårddisk.
  7.
  Ta din nya hårddisk ur förpackningen och skjut in den i fästet. Om du behöver byta ut skruvar, göra det nu.
  8.
  Lägg hårddisken och fästesenheten ner i hårddisken bay med kontakten slutet av hårddisken vänd mot den bärbara datorn. För in enheten mot mitten av den bärbara datorn tills det klickar på plats. Sätt tillbaka luckan.

  Tips och varningar


 • Om du inte vill ominstallera operativsystemet och program till din nya hårddisk, använder en hård köra kloning program för att säkerhetskopiera dina gamla enheten till en extern hårddisk, och sedan återställa data till din nya enheten.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur radera DVD-R skivor

Relaterade artiklar


 • hur man sätter musik på en SanDisk microSD-kort
 • Inaktivera en seriell mus
 • hur man rengör en bläckpatron
 • Hur du sätter en laptop till en pekskärm
 • Hur öppnar jag ett Kensington-lås kombination bärbara dator?
 • hur man helt utplåna en hårddisk
 • hur man fixar en fel minneskort
 • hur man ansluter en seriell skrivare till en USB-
 • dubbelkärnig processor funktioner
 • hur du ställer ut standard till gråskala på en HP Officejet Pro l7650