Dator > hur du tar bort en logikkortet

 • hur du tar bort en logikkortet


 • Logikkortet är en dator komponent som underlättar kommunikation över hela systemet. På grund av detta är det mer känt som ett moderkort. Du kan utföra nästan alla datorer underhåll utan att någonsin ta bort logikkort, men du måste ta ut enheten för utbyte eller överföring till ett annat system. Denna uppgift är mer komplicerad än att ta bort andra datorkomponenter, eftersom så många delar ansluts till moderkortet, men även dator nybörjare kan fylla det med adekvat förberedelse och tålamod.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel


  1
  Stäng av datorn och koppla alla kablar från systemet. . . Placera datorn höger sida nedåt.
  2.
  Ta bort den vänstra panelen för att komma åt logikkortet. Grip locket och dra det utåt. Vissa datorer kräver att du trycker på en spak eller ta bort en skruv bredvid panelen för att öppna enheten. Tryck på en ren metall delar av datorn inneslutningen att jorda dig själv och ur statisk elektricitet ur kroppen.
  3.
  Koppla loss alla kablar anslutna till moderkortet. Detta inkluderar skrymmande kabel moderkort makt, som har 20 eller 24 stift och ansluts till elnätet. Ta bort den lilla lysdioden kablar på framsidan av moderkortet, sedan dra ut eventuella kablar anslutna till add-on kort. Ta bort hårddisken och optiska kablar bilresa från framsidan av moderkortet. Koppla ur vita kablarna systemet fläkt. Dessa är vanligtvis ligger nära processorn eller över från PCI-kortplatser.  Beroende på datorns konfiguration kan det finnas ytterligare kablar. Ta bort alla andra kablar som är anslutna till moderkortet.
  4.
  Röra vid en metallyta del av inneslutningen att jorda dig själv igen. Skruva av PCI och andra expansionskort i det nedre vänstra hörnet av systemet med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Ta dem i kanterna och dra ut dem från deras platser. Grafikkortet har en liten flik nära baksidan av facket måste du trycka in att frigöra enheten.
  5.
  Skruva logikkortet från datorn med hjälp av en stjärnskruvmejsel. De flesta moderkort har mellan fem och åtta skruvar finns över hela enheten. Om en skruv verkar hårdare än de andra och kommer inte ur fläcken, ta bort det sista.
  6.
  Dra moderkortet till höger något och lyft den ur datorn. Dra till höger förhindrar logikkortet I /O-panelen från att fånga i ärendet. Det är bäst att hantera enheten i kanterna men det är ofta svårt att göra i den trånga inre av en dator. Ta tag i en kylfläns eller kortplatsen i stället om du inte kan hantera kanterna.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:interna hårddisken anslutningstyper

Relaterade artiklar


 • hur man byter nätverkskort i en Compaq Presario C500
 • hur refillpatroner lexmark deskjet
 • Skillnaderna mellan gs & gt NVIDIA GeForce grafikkort
 • hur man ansluter en FireWire-enhet till en USB-port
 • hur man byter en Zire 71 batteri
 • lexmark z1300 specifikationer
 • hur man ansluter en CD-brännare till ett moderkort
 • hur du kör två grafikkort i en dator
 • Hur ändrar jag det bindande beställning på nätverk kort?
 • hur till förbifartsleden bläck utgångsdatum