Dator > skillnaderna mellan DVD-skivor

 • skillnaderna mellan DVD-skivor


 • Eftersom DVD-formatet lanserades 1997, många olika varianter av skivan har gjorts tillgänglig för hem konsumenten. Trots att de alla ser nästan identiska, kan skillnaderna mellan dessa olika typer av skivor vara drastisk, från sin grundläggande funktion för vilken typ av Dvd-spelare och enheter de är förenliga med.

  DVD-ROM

  ROM i DVD-ROM betyder Read Only Media, vilket innebär att data inte kan skrivas till skivan. Spel för datorer och vissa hem konsoler säljs vanligen på DVD-skivor, liksom de flesta datorprogram. DVD-ROM-skivor, liksom alla dvd-skivor, finns i både singel och dual-layer format. En skiva med enkelt lager rymmer 4. 7 GB data, medan en dubbel-lager rymmer 8,5 GB. Alla datorn DVD-enheter stöder DVD-skivor.

  DVD-Video

  DVD-rom anläggning video och formaterad på ett visst sätt är DVD-Video-skivor. Dessa skivor är gjorda för att spelas i antingen dator-enheter eller i fristående DVD-spelare. Alla filmer på DVD är på DVD-Video-skivor. DVD-Video lanserades 1997 som en efterträdare till VHS-band. Den har högre bild-och ljudkvalitet än VHS-formatet, rymmer mer video och möjliggör särskilda funktioner som ytterligare ljudspår, surroundljud och undertextspår. I september 2010, är DVD-Video fortfarande den dominerande hem video-format.

  DVD-Audio

  DVD-Audio-skivor finns speciella skivor med enbart ljud som inte är helt kompatibla med de flesta DVD-spelare eller DVD-enheter. Formatet lanserades 2000 och sågs som en fördel över CD, med mer lagringsutrymme och högre ljudkvalitet. En annan fördel med DVD-Audio är att den kan hålla flera ljudspår. En enda DVD-Audio-skiva kan innehålla en mono, stereo och surround mix av ett album.

  DVD-R/DVD-RW

  Under 1997 DVD Forum, skaparna av det ursprungliga DVD-formatet, som släpptes DVD -R, den första konsument-grade inspelningsbara DVD-format. År 2001 meddelade de DVD-RW, en omskrivningsbar format som tillåts för samma skiva som skall skrivas med data flera gånger om. DVD-R-skivor finns i både singel och dual-layer format, men DVD-RW-skivor finns endast i single-layer.

  DVD + R /DVD + RW

  DVD + RW skapades 2001 av ett konsortium av företag som kallar sig The DVD + RW Alliance, främst som ett sätt att göra omskrivningsbar DVD-skivor utan att behöva betala royalties till DVD Forum. DVD + R-format följde under 2002. DVD + R är mycket likt DVD-RW, med den största skillnaden är att DVD + RW-skivor inte behöver bli "färdig" för att använda, vilket kan spara tid under bränningen. Nästan alla DVD-enheter som görs i dag är kompatibla med både DVD + RW och DVD-RW-format.

  DVD-RAM

  DVD-RAM står för DVD-Random Access Memory. Detta står i kontrast till andra inspelningsbara DVD-format, som lagrar data i sekventiella-minnet. Random Access Memory kan göras snabbare och mer tillförlitliga än sekvensiella, men de flesta DVD-spelare och många DVD-enheter är inte kompatibla med formatet. Det används främst av fristående DVD-inspelare och DVD-videokameror.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Inaktivera en seriell mus på xp

Relaterade artiklar


 • hur du skannar ett dokument med en HP LaserJet 3200
 • styrkan i Hewlett-Packard
 • hur reparera min Epson Stylus C66 skrivare
 • vad är filändelsen. betraktaren?
 • hur man ansluter en seriell skrivare till en USB-
 • Hur fixar jag en HP 1200?
 • hur man byter en PowerBook hårddisk
 • användningsområden för laptop skärmar
 • laptop lcd frågor
 • instruktionerna för att ändra på trumman på en OKI Printing Solutions B4100