Dator > lista & förklara tre viktigaste delarna av en dator

 • lista & förklara tre viktigaste delarna av en dator


 • En dator består av många sammankopplade och sammanlänkade delar, men de tre huvudsakliga delar är: en centralenhet, primärminne, och input /output hårdvara regulatorer som styr och hantera alla kringutrustning såsom tangentbord och bildskärm. Tillsammans utgör dessa tre huvudkomponenter fungerar över uppgifter som hämtats in från den yttre världen och sedan meddelar resultaten av dessa operationer tillbaka till datoranvändare.

  CPU

  CPU står för "central processing unit", och det är den del av datorn som styr och samordnar verksamheten i alla andra delar. Processorn gör det genom att köra program som använder datorn på särskilda sätt, t. ex. skicka data till hårddisken, skriva en fil, spelar ett videospel eller hjälpa användaren välja lager med den senaste ekonomiska och aktieanalys program.

  CPU självt består av tre delar: en aritmetisk enhet som hanterar matematiska beräkningar, ett programmeringsspråk "styrenhet" som läser och tolkar ett datorprogram och en instruktion avkodning enhet som omvandlar den semantiska språket i en dator programmet skrivet av en programmerare i assemblerspråk, den grundläggande språk som förstås av alla uppgifter för bearbetning maskinvarukomponenter på en dator.

  Minne

  Efter instruktionen avkodning Enheten omvandlar en instruktion datorprogram i ett aggregat kod, lagrar den sedan koden i datorns primära Random Access Memory eller RAM. Den assemblerkod som lagras i RAM är antingen en instruktion, berättar för datorn vad den behöver för att göra härnäst, eller är det data. Instruktionerna lagras i minnet berättar CPU hur du använder över de uppgifter som lagras i minnet, då resultaten av denna operation lagras tillbaka i minnet. Till exempel kan datorn instruera datorn att lägga till två siffror och sedan dividera med en tredjedel nummer. Den första insatsen skulle vara att lägga till två nummer, och den andra operationen skulle vara att dela upp resultatet av den första operationen av det tredje numret lagrat i minnet.

  Hårdvare kontrollern

  Input enheter är kringutrustning som indata i datorn, exempelvis en Ethernet-kort, ett tangentbord eller en hårddisk. Datorn har separata hårdvarukomponenter som kallas styrenheter som samlar data antingen i minnet eller på CPU. Utenheter är de perifera enheter som kommunicerar information till användaren. Dessa inkluderar en datorskärm, en skrivare eller högtalare. Dessa enheter har hårdvara regulatorer som omvandlar rå dator data till ett format lämpligt för varje typ av utdataenhet.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:webbkamera information

Relaterade artiklar


 • Hur du manuellt starta upp en bärbar dator
 • hur du uppgraderar usb i en bärbar dator
 • hur man raderar en CD eller DVD
 • hur du installerar minne uppgraderingar och fel
 • Felsökning av Logitech webbkamera 3500
 • hur man återställer skrivare bläckpatroner
 • vad är en utskriftshanteraren system?
 • vad är ett faxmodem kort?
 • hur du uppgraderar RAM på HP Pavillon dv2000
 • hur man använder ett tangentbord och mus för en PC och Mac