Dator > hur man installerar och tar bort en flatkabel

 • hur man installerar och tar bort en flatkabel


 • Flat kablar är vanliga på äldre CD-och DVD-enheter, Zip-enheter, bandenheter, diskettenheter, och alla typer av hårddiskar innan den seriella ATA-standarden, inklusive Parallel ATA, SCSI, MFM och RLL enheter. De flesta moderna datorer har fortfarande huvudet stift på moderkortet för diskettenheter samt parallella ATA-hårddiskar, annars känd som IDE-enheter. Modern gränssnitt gör två enheter skall kopplas till varje rubrik med en enda kabel, och de är knappat att endast monteras på så att linje 1 på kabeln matchar Stift 1 på enheten och moderkortet.

  Du behöver:
  moderkort med rubrikrad
  . Drive.

  Identifiera Pin 1


  1.
  Leta Stift 1 på kabeln genom att inspektera själva kabeln för en färgad rand som löper längs en ledare för längden på kabeln, vilket tyder på stift 1 på båda ändar av kabeln.
  2.
  Leta Stift 1 på kabeln kontakten genom att leta efter en liten utstick på ena sidan av kontakten som fungerar som en nyckel genom att endast tillåta att kabeln kan anslutas på ett sätt och inte det andra. Orientera kabelkontakten så att nyckeln är på topp. Då Pin 1 också på toppen, till höger om knappen.
  3.
  Leta stift 1 på IDE-kablar genom att hitta de pluggas hålet på kontakten som är utformad efter en försvunnen stift på moderkortet huvudet och på IDE-disken. Orient kabeln så att den pluggas hålet är på botten. Då Stift 1 kommer att vara på topp, till höger om den anslutna hålet.
  4.
  Leta Stift 1 på moderkortet och adapterkort stift rubrikrad genom att inspektera för märkning på båda sidor i styrelsen som indikerar vilken är stift 1, eller genom att lokalisera en liten triangel form ritat på tavlan nära Pin 1, ofta ser ut som en rektangulär låda dras runt pinnen rubrikraden med ena hörnet trimmas.

  Installera flatkabeln


  1.
  Placera änden av kabeln på moderkortet eller adapterkort stift rubrikraden så att stift 1 på kabeln matchar Pin 1 på rubrikraden.
  2.
  Anslut enheten änden av kabeln till enheten genom att se till att stift 1 på kabeln matchar Stift 1 på enheten, ofta samma sida som strömkontakten är närmast och normalt anges av nyckeln skåran som kabeln nyckel passar.
  3.
  Starta systemet och titta på indikationer från det system som enheten har funnits eller att det finns ett problem med kablar. Inspektera för en enhet aktivitet indikatorlampa som alltid håller på, skylt att kabeln kan vara på bakåt.

  Bort flatkablar


  1.
  Tag i flatkabeln med tummen och pekfingret på vardera sidan av kabeln, nära kontakten, och dra försiktigt upp varje sida av kontakten lite i taget tills kabeln lossnar från rubrikraden den är ansluten till, försiktigt så att inte böja alla stift eller skadas.
  2.
  Markera kabeln om det inte finns någon uppgift om var Stift 1 är placerad så att det kommer att gå tillbaka på samma sätt som det lossnade.
  3.
  Mark styrelsen att kabeln är ansluten till, visar var Stift 1 är belägen och matcha markeringen på kabeln för att ge enkel fastsättning när man lägger kabeln igen.

  tips och varningar


 • Stift 1 är angiven på de flesta kablar, apparater och gränssnitt controller av tillverkaren, men en del äldre utrustning har inga märkningar och det är ibland omöjligt att berätta. Anslut enheten och kontrollera för drift, ändra kabeln orientering om enheten inte känns igen. Jumpers kan behöva ställas in på vissa enheter för att få dem att fungera, och den exakta utformningen av byglar bör referera från tillverkaren webbplats eller från en tillförlitlig teknisk Reference Manual.
 • Pins på produkterna eller rader rubrik kan böjas lätt över och orsaka enhetsfel, så alltid inspektera stiften noga och aldrig i för mycket på kabeln när du ansluter den till en enhet, styrkort eller moderkortet. Statisk elektricitet kan skada flesta elektronik och anti-statisk utrustning skall alltid användas när de arbetar inuti en dator.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man helt återställa din bärbara dator

Relaterade artiklar


 • instruktioner för påfyllning Kodak 5300 bläckpatroner
 • hur man kan jämföra en P4 single-core CPU
 • laptop tips
 • Varför min HP LaserJet 4250 deformationszoner tidningen?
 • specifikationer för PowerBook G4 1,0 GHz
 • 8600GTS vs 8800GTX
 • hur du flyttar bildskärmen på en bärbar dator från Toshiba
 • hur man kan återställa en Dell 9300 att de ursprungliga inställningarna
 • hur du slår på webbkameran på en Lenovo laptop
 • hur man rengör en Dell Inspiron 600 m tangentbord