Dator > hur man bygger en bra pc

 • hur man bygger en bra pc


 • En stor dator är inte alltid den snabbaste dator eller datorn med den mest lagring eller det bästa grafikkortet. Ibland kan en stor dator är något som håller länge, utföra dagliga sysslor utan problem, eller en dator som är lätt att utökas för att möta förändrade behov av ny programvara. Det kan vara en dator som har en låg kostnad eller en lång garanti, eller en som passar en viss inredning eller sparar el genom att stänga ned tomgång komponenter. Ofta en stor dator anses så främst på operativsystem och programvara installerad på den.

  Du behöver:
  moderkort
  . CPU.
  Kylfläns och fläkt.
  RAM.
  Hårddisk.
  DVD-enhet.
  Grafikkortet.
  Case.
  Strömförsörjning.
  Monitor.
  Tangentbord.
  Mus.
  Högtalare.
  Operativsystemet.
  Kortläsare.
  Spänningsavledare eller batteribackup.
  Extern USB backup hårddisk.
  Anti-statiskt armband.
  Nylon buntband.
  Ficklampa.
  Skruvmejsel set.

  sig utrustning


  1.
  Köp en centralenhet (CPU) med flera kärnor och en hög hastighet betyg, helst 3 GHz eller mer, samt en matchande kylningslösning inklusive en kylfläns och fläkt eller vätskekyld kylfläns. Skaffa ett moderkort som stödjer processorn och helst gör uppgradera till en snabbare processor eller en med fler kärnor vid ett senare tillfälle. Skaffa minst 4-gigabyte (GB) RAM-minne (RAM) av en typ att moderkortet stöder, genom att välja hög densitet RAM såsom ett enda 4-GB RAM-modul i stället för två 2-GB RAM-moduler, för att möjliggöra enkelt uppgradera vid ett senare tillfälle.
  2.
  Köp den största hårddisk tillgänglig som stöds av moderkortet, jämföra pris, garanti, kapacitet, varvtal i varv per minut (RPM) och cache minne som finns installerat på enheten. Köp ett grafikkort med minst 1-GB GDDR5 videominne och helst ett som stödjer flera kort att fungera i båda Scalable Link Interface (SLI) eller Crossfire lägen för senare expansion, och överväga en videoinspelningsenhet eller en anordning med video produktionen att leverera en signal till en hemmabioanläggning. Skaffa en DVD-enhet som stöder bränning till så många format som möjligt, och överväga att köpa en Blu-ray spelare eller brännare i stället för bara DVD.
  3.
  Skaffa ett fall som tillgodoser dagens behov att hålla alla komponenter, vilket ger möjlighet för framtida expansion, och smälter in i miljön där den ska användas. Köp ett nätaggregat med betyget 450 watt eller högre som ger ström till alla komponenter, inklusive moderkort, hårddiskar, fläktar, och även grafikkort om det krävs särskild behörighet.
  4.

  Köp en skärm som är 24 "eller klass större och som stöder DVI, HDMI och VGA-ingångar. Köp ett tangentbord och mus som tillgodose behoven hos den primära användaren baserat på avsedd användning av systemet, till exempel spel eller produktiviteten på kontoret . Få högtalare som levererar högkvalitativt ljud och överväga att köpa ett surround-högtalarsystem.
  5.
  Köp en multi-format kortläsare som stödjer en mängd olika format. Skaffa en batteribackup system eller en hög kvalitet överspänningsskydd för kraft skydd, letar efter en som erbjuder en garanti mot skador på komponenter som pluggas in i den. Skaffa ett operativsystem disken och produktivitet eller spelmjukvara att installera. Köp en extern Universal Serial Bus (USB) hårddisk med samma kapacitet som den interna hårddisken som innehåller programvaran för att utföra automatisk daglig säkerhetskopiering av hela datorn.

  Building System


  1.
  Läs dokumentationen och granska tillgänglig webbinformation för alla komponenter att lära sig av några kända problem eller särskilda förfaranden krävs före montering. Bär antistatiska armband innan du öppnar någon av de förpackningar eller tar i någon av de elektroniska komponenterna. Kontrollera alla komponenter av uppenbara tecken på skada eller defekt som böjda stift, sprickor eller skador frakt.
  2.
  Sätt processorn på moderkortet genom att höja låsspaken och foder Stift 1 på chipset med stift 1 på sockeln, som anges på varje i antal eller av en liten triangel på ena hörnet av chip eller uttaget, och försiktigt sänka processorn plats försiktigt så att inte böja några pins. Kläm fast låsspaken plats och fäst den lösning kylfläns till moderkortet. Installera RAM genom att matcha in skåran i RAM-moduler för att nyckeln i RAM socklar, trycka ordentligt tills plasten spärrarna snäpper in i låst läge.
  3.
  Montera baksidan plattan för moderkortet hamnar i fallet och anpassa moderkort med ärendet för att avgöra placeringen av de inkluderade moderkortet standoffs att skruvar fäster. Placera standoffs i målet så att varje skruvhål i moderkortet har en matchande dödläge och det finns inga extra standoffs i målet. Sätt moderkortet försiktigt genom den bakre ansikte plattan, se till att inte böja något av flikar och lägre styrelsen på standoffs. Sätt in en skruv i varje hål på moderkortet, skärpa dem något för att hindra dem från att komma ut men inte så mycket att skada moderkortet.
  4.
  Installera strömförsörjningen och enheter i ärendet och bifoga kortläsaren om det är en intern stil. Installera grafikkort och andra expansionskort vid denna tid. Anslut strömkablarna till moderkortet och till varje enheter, fläktar och grafikkortet om det behövs. Anslut ärendet till moderkort kablar som styr strömbrytaren, hårddisk lampan, intern högtalare och reset-knappen i målet, liksom USB huvudet och något annat stöd för anslutningar. Bifoga de uppgifter kablar från enheterna till moderkortet och montera CD-ljud kabeln mellan moderkortet och den optiska enheten.
  5.
  Anslut batteribackup eller överspänningsskydd direkt till ett vägguttag , och anslut nätkablarna för datorn, bildskärmen, högtalare och extern backup enhet till enheten utan att använda förlängningssladdar och utan kedjekoppling olika effektnivåer enheter tillsammans om det inte är ett utlopp band fäst vid en batteribackup som är ansluten till vägguttaget, och inte tvärtom. Sätt tillbaka locket på fallet och starta systemet med ett operativsystem disk i enheten, följa anvisningarna för att installera operativsystemet. Installera backup hårddisken efter att operativsystemet laddas.

  Tips och varningar


 • Handla objekt med en längre garanti när det är tillgängligt, eftersom det är vanligt att hitta i samma prisklass, jämförbara objekt, till exempel 2 TB extern hårddisk från två olika tillverkare, där den ena har ett års garanti och den andra har fem års garanti. När du köper processorn, leta efter en detaljhandel förpackade versionen av processorn som kostar lite mer än en bulk packad-OEM version av samma processor, men vanligtvis kommer med en kylfläns och fläkt och har ofta en treårig garanti i stället för det ett års garanti typisk för en OEM-version. Använd nylon buntband för att städa upp lösa ledningar, vilket möjliggör bättre luftflöde och hålla kablarna borta från fansen.
 • komponenter inuti datorn är känsliga för statisk elektricitet och kan skadas av en statisk urladdning, vilket kan införa uppåt på 50. 000 volt till elektroniska kretsar avsedda att köras på 3 till 5 volt. Dubbelkolla alla anslutningar för att se kort och CPU sitter ordentligt och att alla elektriska anslutningar görs innan uppstart av systemet upp första gången. Inte över klocka det nya systemet i minst en vecka tills komponenterna har haft tid att arbeta tillsammans utan fel.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du ställer in föräldrakontroll på äpple

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en bärbar dator är trådlöst LAN
 • thinkpad T20 specifikationer
 • hur man återställer en HP 4650 till fabriken
 • hur man kontrollerar temperaturen i en anteckningsbok
 • Hur man monterar en kretskort
 • hur man kan återställa en gateway M275
 • nvidia 6150 le grafikkort information
 • hur du uppdaterar drivrutiner CD
 • HP 4200 specs
 • hur man kan återställa gammal Epson R2400 skrivardrivrutiner