Dator > hur du lägger till ett grafikkort till en gammal pc

 • hur du lägger till ett grafikkort till en gammal pc


 • Lägga till ett nytt grafikkort till en gammal PC är ett sätt att öka visa funktionerna i din dator. Ett nytt kort ta del av videon beräkning bort från CPU i ditt system, vilket ger mer resurser för program beräkning än för visning. Detta ökar möjligheten för datorn att hantera video-tunga processer som spel, DVD-skärm eller video och bildredigering. Viss kunskap om uppställning av en PC moderkort krävs för att utföra uppgraderingen

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel.
  Grafikkortet.


  1.
  Skaffa ett grafikkort för PC som är kompatibel med PC: ns tillgängliga öppningar kortplats. För äldre datorer kan detta vara antingen en PCI-kortplats, AGP eller PCI-E kortplatsen. Kontrollera din dator handbok för den typ av buss-kortplats som din dator använder.
  2.
  Öppna datorn fall genom att ta bort motorkåpan. Ta bort de två skruvarna som håller locket på plats från baksidan av ditt fall. Skjut tillbaka ungefär en tum på sidan av målet att rensa det från den främre fall panelen, lyft sedan locket gratis att få tillgång till datorns komponenter.
  3.
  Leta upp PC bussen kortplatser på moderkortet i datorn. Titta på baksidan av datorn, mot den täckta små spåren i baksidan av målet. Bussen skott ska vara lång, spårat kontakter i en linje längs baksidan av moderkortet. Hitta det översta spåret i linje eftersom det är facket där du ska placera ditt grafikkort. På mer avancerade moderkort har detta översta facket den största bandbredd, och som sådan kan göra det mesta av ditt grafikkort processorkraft.
  4.
  bort alla befintliga kort från denna plats och flytta ner det till en lägre plats. Ta bort skruven på baksidan av kortet, säkra den till datorn, och därefter dra ut kortet ur öppningen. Ta bort den lilla panelen som täcker det gäller facket mot nästa kortplats längre fram genom att ta bort skruven säkra liten panel och sedan GRINIG panelen gratis. Sätt kortet i bussen facket genom att anpassa skåran längst ner på kortet med skåran i bussen facket och trycka in kortet i kortplatsen. Se till att metallbiten i slutet av kortet närmast fallet glider in i området där panelen lör tidigare. Fäst kortet på plats med ett fall skruv genom den lilla skåran på baksidan av kortet i monteringshål i de fall där skruven höll panelen på plats.
  5.
  Installera det nya grafikkortet genom att rikta skåran längst ner på kortet med skåran i kortplats och skjuta in kortet i kortplatsen. Fäst kortet på baksidan av ärendet med hjälp av skruven i höljet. Bifoga en 4-pin strömkabel från vägguttaget om kortet har en direkt kontakt.
  6.
  Avsluta ärendet, och fäst bildskärmskabeln till nytt grafikkort, säkra det till kortet med två kabeln monteringsskruvar. Anslut strömsladden till nätaggregatet och slå sedan på datorn. Vänta tills datorn att starta upp operativsystemet och sedan placera föraren skivan för grafikkortet i CD-ROM-enheten.
  7.
  Kör installationsprogrammet på CD -skivan för att installera drivrutinerna för grafikkortet. Systemet kan behöva starta om för att datorn ska kunna identifiera kortet. Starta om datorn och sedan använda grafikkortet som vanligt.

  Tips och varningar


 • statisk elektricitet utsläpp från kroppen kan orsaka skada på interna datorkomponenter. Använd ett antistatiskt-vakt under installationen för att förhindra skadan.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:lista & förklara tre viktigaste delarna av en dator

Relaterade artiklar


 • delar av datorn kalkylblad
 • hur data resor runt processorn
 • hur man kan utvidga en NTFS-partition
 • Hur konfigurerar jag en Netopia R910 router?
 • hur man dödar CMOS på en Toshiba laptop
 • hur man dataformat en CD-R skiva innan inspelningen på det
 • Hur man testar en bärbar dator CCFL
 • GeForce 6600 tech information
 • hur man öppnar en bärbar dator dvd-spelare
 • hur du öppnar ett OKI Printing Solutions 320 turbo