Dator > andra sätt att använda datorn utan ett tangentbord

 • andra sätt att använda datorn utan ett tangentbord


 • Du behöver:
  skruvmejsel
  . Phillips skruvmejsel.

  Eftersom datorer tog steget från laboratorierna till hemmet, har tangentbord varit den primära källan för att mata in information. Även om touch-skärm och pekdon har skiftat en del av bördan av ingående borta från tangentbordet, det är fortfarande en viktig del av maskinvaran för de flesta tillämpningar. På grund av betydelsen av tangenttryckningar i datateknik, har flera alternativ tagits fram för användare som inte kan driva ett tangentbord eller för dem vars tangentbord har inaktiverats på grund av en hård-eller mjukvara fel.

  Microsoft Skärmtangentbordet

  Microsofts Vista och Windows 7 operativsystem tillåta användare att få tillgång till en virtuell tangentbord på skärmen, med en layout och funktion så mycket som en traditionell QWERTY-tangentbord. Användare hantera tangentbordet med sina pekdonet för att klicka på bokstäver, som sedan förs in i dokument eller textfält, som om de är skrivit från ett tangentbord. För att bidra till att påskynda peka-och-klicka skriva, erbjuder Windows 7-versionen text prognos för användare i engelska, franska, italienska, tyska och spanska. Förutsägelsen Funktionen öppnar knappar med förutsägelser av ord ovanför tangentbordet. Användare kan klicka på dessa att slutföra ord skrivs.

  Gus? Access Keyboard

  Gus! Access Keyboard är en programvara som ger det virtuella tangentbordet är inbyggd i Windows 7 och Vista till tidigare versioner av operativsystemet. Kompatibel med Windows 95, 98, XP och 2000, Gus! Access Keyboard fungerar ungefär på samma sätt som Microsofts Skärmtangentbordet, så att användarna kan klicka på knappar för att replikera tangenttryckningar. Förprogrammerad text alternativ är också tillgängliga. Anpassade snabbknappar som ger omedelbar tillgång till Start-menyn, aktivitetsfältet och andra program ingår också i det virtuella tangentbordet inrättas.

  E-tal

  Användare som inte vill använda ett pekdon att picka ut på ett virtuellt tangentbord kan välja röstkommando programvara, till exempel e-tal. Den programvara, som erbjuds gratis till användare, kombinerar röst-erkännande kommandon, som indata i ett datorns mikrofon med tal-baserade gränssnitt. En gång installerat, programvaran tillåter användare att kommunicera strikt genom att tala med datorn. Det ger användare med synsvårigheter och frågor fingerfärdighet en väg att hemdatorupplevelsen.

  Säg nu

  Say-Nu är en programvara baserad på röstigenkänning som ger användarna möjlighet att mata in ord och navigera i Windows-miljö utan användning av ett tangentbord eller mus. Säg erbjuder nu ett djupt meny med fördefinierade röstkommandon och flexibiliteten att öppna dokument, fönster switch och surfa på Internet. Denna programvara är tillgänglig som shareware med en licensavgift.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur kopiera pc spel på en hårddisk

Relaterade artiklar


 • vad är Commodore 64 hastighet?
 • hur man byter minne på en Eee PC
 • hur man byter processor på en bärbar dator
 • hur man byter Dell Dimension 4550 moderkort
 • hur man byter CMOS-batteriet på en Dell Dimension
 • Hur man monterar ett USB-minne i Windows
 • hur man fixar mus problem
 • hur man byter moderkort på HP Pavilion a210n
 • hur daisy-chain interna hårddiskar
 • hur man gör en hög bildkvalitet projektor