Dator > typer av dator cpu

 • typer av dator cpu


 • Du behöver:
  kryssmejsel

  Datorn CPU (kort för Central Processing Unit) är en viktig komponent som hanterar alla instruktioner och beräkningar som sänds till den från andra datorn. komponenter och kringutrustning. Den hastighet med vilken programvara fungerar är också mycket beroende på hur kraftfull processorn är, så det är viktigt att ha rätt typ för vad du förväntar hantera. De två ledande CPU tillverkare Intel och AMD, alla med sina egna typer av processorer.

  Single Core processorer

  Single core processorer är den äldsta typen av dator CPU tillgänglig och ursprungligen var detta den enda typen av CPU som kan användas i datorer. Single core processorer kan endast starta en operation i taget, så de var inte särskilt bra på multi-tasking. Detta innebar att det fanns märkbara nedgång i prestanda när mer än en ansökan kördes. Även om endast en operation kunde inledas vid en tidpunkt, kan ytterligare en aktiveras innan den första var klar, men med varje ny operation om datorn skulle gå långsammare. Resultat på dessa typer av processorer var till stor del beroende av sina klockfrekvenser, vilket var ett mått på deras makt.

  Dual Core-processorer

  En dual core processor är en processor som har två kärnor och fungerar alltså som två processorer i ett. Till skillnad från enstaka processorer där processorn var tvungen att växla fram och tillbaka mellan olika uppsättningar av dataströmmar om mer än en operation var igång kan dual core processorer hanterar multitasking mycket mer effektivt. För att göra det bästa av en dual core processor, både operativsystemet och de program som körs på det måste ha speciell kod som kallas SMT (Simultaneous Multi-Threading Technology) skrivit in i den. Dual core processorer är snabbare än borrkärna dem men inte lika snabbt quad core processorer som har ersatt dem.

  Quad Core-processorer

  Quad Core processorer är en ytterligare förfining av den multi-core CPU design och funktioner fyra kärnor på en enda processor. Precis som dual core processorer skulle kunna delas arbetsbördan mellan två kärnor, kan quad borrkärnorna för ännu större multitasking. Detta betyder inte att en enda transaktion blir fyra gånger snabbare, och om inget av de program och applikationer som körs på den SMT-kod, kommer hastigheten öka inte så märkbara. Dessa typer av processorer är användbara för människor som behöver köra en massa olika program samtidigt liksom spelare, som det finns spel som Supreme Commander-serien som är optimerade för multi-core processorer.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man gör en flash-enhet en återställningsdisk

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar hårddiskutrymme
 • hur till vända bort system restaurera i Återställningskonsolen
 • hur man fyller en cx7400 bläckpatron
 • laptop processor specifikationer
 • hur man fyller en hp27 bläckpatron
 • hur man byter en överhettad batteriet på en Sony Vaio
 • hur man återställer HP 5550 tonerkassetten
 • hur man använder expansionskort i bärbara datorer
 • hur du ställer in en personlig webbkamera
 • hur du återvinner datorer för fri