Dator > pulsade neutron-verktyg

 • pulsade neutron-verktyg


 • Pulsade neutron verktyg används i oljefälten för att hitta olja, gas, vatten och eventuellt kolväten reserver. . Enligt väl grävare NPS International, oljearbetare i första hand använda pulsad neutronkälla verktyg i kapslade hål typer av brunnar, som Schlumberger företaget definierar som en oljekälla som har ett inre hölje eller liner vars jobb det är att skydda brunnen utanför vätskor , tryck och andra faktorer som kan påverka såväl stabilitet.

  Allmänt Använd

  är det vanligaste användningsområdet för pulsad neutronkälla verktyg, enligt NPS International, är att mäta vattenmättnad i kolvätereservoarerna. Oljefält ingenjörer gång hade svårt att mäta salthalten i vatten som finns i kolvätereservoarerna, men kan nu göra det enkelt på grund av framsteg i pulsad neutron teknik och resulterande data. Pulsade neutron-verktyg kan också följa hur en viss väl förändringar under sin livstid, som rapporterar data såsom lokalisering av kvarvarande kolväten reserver och eventuella kvarstående olja eller vatten, liksom förekomsten av kol eller andra potentiellt användbara mineral. Pulsade neutron verktyg kan också mäta porositet av stenar och smuts kring en brunn, samt fraktioner i skiffer eller lera, mättnad kolväte och varje gasformig mättnad. Pulsade neutron-verktyg kan också tillhandahålla uppgifter för att bekämpa vissa miljöproblem.

  Tekniska tillämpningar

  Enligt Patent Docs, en pulsad neutronkälla verktyg kan använda två eller flera detektorer Gamma Ray att ge en mineralogiska och /eller elementära bild av en särskilt väl. Denna bild kan användas i reservoaren navigering och för att främja förståelsen av geologi utsikter, inklusive vad mineraler oljeutvinning ingenjörer kunde hitta i den. Baker Hughes Incorporated, som registrerade ett patent på en pulsad neutronkälla verktyg Patent Dokument lista nästan 30 funktioner för deras pulsad neutronkälla verktyg, inklusive möjligheten att läsa en större datamängd än andra väl övervakningsutrustning. Geo-Prakla, en grupp som också har studerat pulsade neutron-verktyg, använder gammastrålar att bombardera eventuella mineral formationer och mätningar betänkande som en analys av befintliga element, termisk gånger förfall, mineral porositet och en produktion analys som skulle kunna hjälpa reservoar ingenjörer lokalisera olje- , upptäcka vatten-flood fronter och vässa produktionen.

  Vetenskaplig Spekulationer

  En studie som publicerades av Society of Petroleum Engineers posits en omvärdering av datamängder som pulsade neutron verktyg. Studien hävdar att vägda, oelastisk förhållande tolkning är mer tillförlitlig än den traditionella svar används för att identifiera och karakterisera kolväte inlåning. Studiens ny algoritm för att tolka beteende gamma ray är författarna hävdar, mer tillförlitlig eftersom den inte så att uppgifterna sönderfalla innan den är tillgänglig för ingenjörer. I huvudsak behandlar gammastrålar som oelastisk är mer representativ för sin art och därför ger petroleum ingenjörer med de bästa förutsättningarna för hur man ska bedöma de uppgifter som samlas in av gammastrålar från deras pulsade neutron verktyg.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man byter skrivhuvud i en HP d145

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar Dell Precision 650 processor
 • hur man byter en bläckpatron i en HP 5510
 • hur du kan få en hårddisk på en IDE-kabel med en CD-enhet
 • min Dell D610 Batteriet laddas inte
 • hur man fixar bokstäver på laptop tangentbord
 • hur du formaterar en bärbar hårddisk
 • information på ett 2 GB flash-enhet
 • hur man startar en utskriftshanteraren i Windows 2003
 • skillnader med en optisk laser mus
 • IBM Thinkpad-dator komponenter