Dator > hur du återvinner datorprylar

 • hur du återvinner datorprylar


 • Hålla upp med ny teknik kan innebära att man lämnar gamla apparater och prylar bakom. Men föråldrade datorer och elektronik kan vara en fara. Dator komponenter innehåller tungmetaller som bly, kvicksilver, kadmium och krom. Dessa är farliga och mycket giftigt även i små mängder. Kvar i deponier, gamla elektronik löper stor risk för kontaminering av grundvatten. Ansvarig datoranvändare vill hitta ett sätt att göra sig av med gamla komponenter på ett miljövänligt sätt. Det finns flera tillgängliga alternativ för att donera eller återanvändning av gamla datordelar om du är villig att göra lite forskning. Lokala program som drivs av privata miljögrupper och andra program som drivs av företag som gör eller säljer datorer, erbjuder ett antal möjligheter att uppgradera din hårdvara utan att förorena jorden

  Du behöver:. .
  Tillgång sökning på Internet


  1.
  hitta rätt program  På http://www. epa. gov/osw/conserve/material /eCycling /donate. htm hittar du länkar till flera webbplatser som erbjuder dator förfogande program. En del erbjuder hjälp med donationer eller försäljning av gammal utrustning, såsom EcoSquid. com, och andra, som TechSoup. org, fokusera på återvinning och återanvändning. För framtiden kan du också konsultera webbplatser som DigitalTips. org /grön, som erbjuder rådgivning till grönare val i datorn att köpa.  Det finns också många företag som erbjuder återvinning av digitala enheter och hårdvara. EPA webbplats har en lista med dessa typer av program också.
  2.
  Följa riktlinjerna i det program du väljer  Vissa program har pickup tjänster, men många kräver att du lämna din utrustning i en butik eller ett centrum. Vissa program har begränsningar på vad du kan återanvända eller hur mycket du kan lämna på en gång. Var noga med att dubbelkolla dessa typer av krav innan du tar din utrustning till alla program för återvinning.
  3.
  Radera data innan Återvinning  Återvinning eller donera gamla datorn är bra för miljön, men inte får brännas gör det! För att skydda din identitet och hålla din egen och dina kontakter privat, kommer du vill radera dina data från alla maskinvara du planerar att återvinna. Mobiltelefoner och andra små apparater består ofta av instruktioner för att radera dina data. Konsultera instruktionsboken eller på tillverkarens webbplats  att radera hårddisken i en dator, du kommer att måste använda ett speciellt program för just ditt operativsystem. Konsultera http://web. mit. edu/ist/isnews/v22/n04/220406. html för en lista med länkar till sådana program för alla datasystem och typer.

  Tips och varningar


 • "nära vattnet återanvänds," inte bara återvinna din gamla utrustning-köpa ny utrustning tillverkade av återvunnet material så mycket som möjligt. Du kan köpa "nya" dator komponenter och tekniska enheter från leverantörer som GreenDisk. com, CanvasSystems. com och RePC. com.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur batterier rekonditionera laptop

Relaterade artiklar


 • Sony Vaio 12 laptop specifikationer
 • hur man byter Toshiba A75 LCD?
 • uppgraderingar för ett PCI grafikkort
 • hur du sätter Dell Resource CD
 • hur man ansluter en domkraft telefon headset till en dator
 • hur man installerar en CD-brännare i min Dell Latitude
 • hur du uppdaterar drivrutinerna på en Dell laptop
 • Hur installerar jag kanon BJC-250 skrivare på HP Pavilion PC?
 • hur man använder laserpekare på datorskärmar
 • hur man öppnar en Dell Vostro 220 dator