Dator > Vilka är funktionerna på en cpu i en dator?

 • Vilka är funktionerna på en cpu i en dator?


 • En dators centralenhet (CPU) är den centrala hjärnan i datorn. . Enligt Rhode Island University, är en CPU en enhet som bearbetar matematiska funktioner till otroliga hastigheter. Att förstå hur en dator fungerar kräver en förståelse av de funktioner av CPU och vad processorn gör för att hjälpa resten av datorn fungerar.

  Tolkning

  Enligt online Connexions dator resurs, en av funktionerna hos en dator är att tolka instruktioner. När du matar in data i en dator, läser den att uppgifter som en serie av elektroniska impulser att det omvandlas till ettor och nollor. Processorn tar emot dessa ettor och nollor, och skapar sedan kommandon till datorn baserat på din begäran. Processorn också tolkning av data från alla andra komponenter inuti datorn också.

  Delegation

  Efter processorn tar emot data eller instruktioner från någon del av datorn måste den bestämma vilka åtgärder som måste vidtas bygger på att data. Om en instruktion kräver en bild som ska visas via grafikkortet, måste processorn skicka instruktioner till grafikkortet för att visa bilden. Efter att ha fått uppgifter kommer CPU avgöra då vilken del av datorn måste agera på de uppgifter som mottagits, och att processorn kommer att delegera de nödvändiga uppgifterna till den del av datorn.

  Memory

  En CPU behöver tillgång information snabbt, så en av de saker den gör för att påskynda sin egen behandling för att lagra viktig information i antingen RAM minne eller CPU-cache för snabb hämtning. Om du jobbar på något som kräver ständig tillgång till hårddisken, kommer processorn lagrar dessa instruktioner i systemet RAM-minne eller CPU-cache så att den kan få tillgång till informationen snabbare. Processorn kommer också att anslå en del av RAM för upprepade funktioner såsom operativsystem och drivrutiner för externa och interna enheter.

  Gateway

  är det viktigt att komma ihåg att processorn funktion är mer tolkande än proaktiv, enligt University of Rhode Island. Processorn gör inte deduktiva beslut om huruvida något fungerar eller inte. Processorn tar de uppgifter som det ges, skapar kommandon för lämplig enhet eller ett program i datorn och sedan levererar dessa instruktioner. Om det är problem med datorn eller de instruktioner som ges, kommer CPU rapporten endast problemet. Om det inte ges instruktioner att göra så, är CPU inte kan bedöma ett problem och lösa det. På detta sätt agerar processorn endast som ett höghastighetståg gateway mellan de olika delarna inuti datorn.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:datorskärm anslutningstyper

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en bärbar dator är trådlöst LAN
 • IBM Thinkpad-dator komponenter
 • Vad händer när en CMOS-batteriet dör?
 • hur man demonterar en patron C7115A toner
 • hur man kan återställa högtalare för att arbeta för en dator
 • Inaktivera en Dell pekplatta
 • hur man återställer en HP 56 bläckpatron
 • HP Stationära datorer allmän information
 • Hur man överför Random Access Memory
 • hur man redigerar tangentbordslayout