Dator > vilka komponenter behöver du bygga en dator?

 • vilka komponenter behöver du bygga en dator?


 • Du behöver:
  LCD eller CRT-skärm
  . VGA-kabel.

  Datorer blir bara billigare eftersom tiden går, liksom kräver färre komponenter för att bygga ett komplett system. Dagens stationär dator inte längre har en separat perifer kort för varje del. Istället är nästan alla komponenter integrerade på moderkortet, vilket minskar den totala kostnaden. Endast särskilda kringutrustning kräver fortfarande sin egen add-on kort.

  Moderkort och CPU

  Alla datorer, oavsett om de är stationära och bärbara datorer eller servrar, kräver ett moderkort. Valet av moderkort beror på de egenskaper som krävs och din budget. De flesta moderkort för stationära datorer har integrerat ljud, video och nätverkskort, även om detta inte var fallet ca 15 år sedan, när alla skulle ha ett särskilt kort. Vissa moderkort levereras med centralenheten, eller CPU. Om CPU inte kommer med ett moderkort, vara säker på att processorn använder samma typ av uttag som moderkortet du vill använda.

  RAM

  Efter att ha valt ett moderkort, se till att välja kompatibel Random Access Memory (RAM), som kommer att antingen DDR2 eller DDR3. Medan 4GB minnesmoduler erbjuds, kan många moderkort inte godta moduler större än 2GB vardera. Lyckligtvis RAM fortsätter priserna att falla. Dessutom framsteg i minnet teknik ökar ständigt RAM-hastighet med funktioner som dual-channel drift.

  Mål och nätaggregat

  En moderkort behöver ett fall där du kan installera den. Ditt val av datorns hölje är mest en personlig estetisk ett. Även om det finns olika storlekar moderkort, kommer de flesta av dem passar i alla fall. Undantaget är en "full ATX" moderkort, som kräver en "full ATX" fall. Många fall kommer också med nätaggregat. Dessa medföljande nätaggregat är tillräckliga för allmän datoranvändning. Men om du bygger en dator som kommer att inrymma high-end gaming kort eller fler än två hårddiskar, du kommer att behöva en dyrare separat strömförsörjning.

  Hårddiskar och optiska enheter

  De flesta datorer innehåller ett hårt enhet och en DVD-brännare. Under speciella omständigheter är det möjligt att styra en dator utan någon av dessa komponenter, men det är mycket ovanligt för en dator som skall inrättas på detta sätt. Hårddiskar ge permanent lagring för operativsystemet och data. Optiska enheter, t. ex. DVD-brännare, tillåta optiska medier som ska läsas från och skrivas till.

  Tillvalskomponenter

  Datorer också normalt kommer med en mus, tangentbord och bildskärm. Dessa komponenter kan inte krävas, beroende på din konfiguration. Till exempel kommer en "Media Center" dator har normalt ingen mus eller tangentbord anslutet och kommer att använda en tv som bildskärm i stället för en bildskärm. Högtalarna är en annan valfri komponent.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man spara bläck

Relaterade artiklar


 • hur man demonterar en Toshiba Satellite A10
 • hur man byter Toshiba Satellite R15-serien tangentbord laptop notebook
 • rensar bort min Dell Latitude X200
 • hur man ansluter en FireWire-enhet till en USB-port
 • hur man överklockar med Phoenix BIOS
 • Hur man överför musik till ipod mappen
 • skillnaden mellan en VGA och en XGA-bildskärm
 • hur man ansluter en sladd USB Ethernet
 • hur man kan få en hp pavilion partition återvinning
 • hur du säkerhetskopierar data på en hårddisk