Dator > hur man byter en LCD-skärm i en bärbar dator

 • hur man byter en LCD-skärm i en bärbar dator


 • Den bärbara datorns LCD-skärm är den viktigaste komponenten i dess display montering. Medan vissa display problem kan lösas genom att reparera eller byta ut andra komponenter i displayen montering, såsom omriktaren styrelsen eller bakgrundsbelysning lampa, det finns vissa problem med bildskärmen som bara kan lösas genom att byta ut LCD-skärmen. Till exempel, en sprucken skärm kan dåliga pixlar eller vertikala linjer på skärmen inte repareras, och det enda sättet att rätta till problemet är att montera en ny LCD-panel. Innan du börjar demonteringen bärbara datorns skärm montering, slitage ett antistatiskt armband och hänvisar till dokumentationen för information om modellens arkitektur.

  Du behöver:
  Dokumentation
  . Antistatiskt.
  Skruvmejsel.
  Ersättning LCD-skärmen.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort nätsladden. Ta ut batteriet och placera datorn på en stadig, plan yta på en bekväm arbetshöjd. Rengör bordsytan innan din bärbara dator sönder och arbeta i ett väl upplyst område.
  2.
  Lossa plastramen gränsar till LCD-panelen. Denna ram, som kallas skärmen bezel, är knuten till den bärbara rygg skal och håller skärmen på plats. Bänd öppna två till sex små gummitätningar från ramen och ångra dold skruv.
  3.
  Lossa ramen efter att ta bort alla skruvar. Håll bezel från vardera sidan av skärmen och dra försiktigt bort den från skärmen och mot dig. Om ramen verkar fastna, hitta några fästpunkter, t. ex. klipp eller krokar, och ångra att ta loss den från det yttre skalet. Arbeta med fingrarna och gå runt ramen för att lossa och helt bort det.
  4.
  Gratis LCD-panelen från sin position på den bärbara datorns lock. När du tar bort ramen, kommer du att märka att skärmen är på plats, inneslutna i ett metalliskt fäste. Ångra skruvarna från vardera sidan av skärmen för att frigöra dess fastsättning på locket. Sätt ett finger på toppen i mitten av skärmen så att det inte faller ner när du tar bort skruvarna. Med alla skruvar ogjort, luta skärmen och sänka den upp och ner på tangentbordet.
  5.
  Koppla ur strömkabeln och videokabeln från LCD-skärmen. Strömkabeln ansluts skärmen strömkälla-omriktaren styrelse-till bakgrundsbelysningen lampan ansluten till en sida av panelen. Koppla kablar från vardera änden av omriktaren styrelse och skruva av styrelsen från basen på LCD-skärmen. Nästa, hitta och koppla videokabeln-en bred, band som arrangemang tejpad på baksidan av panelen. Dra i plast huvudet av kabeln för att lossa den.
  6.
  Bort skärmen. Med skärmens kablar unplugged och inverter ombord bort, är det helt fristående från den bärbara datorns skärm montering och kan med säkerhet tas bort. Plocka upp panelen från tangentbordet och hålla det till en sida.
  7.
  Orient ersättning skärmen genom att föra den till arbetsområdet och anpassa den till den bärbara datorns skal. Försiktigt placerar skärmen på tangentbordet och anslut strömkabeln och videokabel. Höj skärmen och fäst omriktaren styrelsen till sin bas. Koppla in omriktaren styrelsens kabel till skärmens bakgrundsbelysning lampa. Skruva fast skärmen på plats och omorganisera displayen församlingen.

  Tips och varningar


 • Byta LCD-skärmen bör vara en sista utväg. Kontrollera att du har korrekt diagnostiserad displayen problemet och att ersätta skärmen är den enda lösningen.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man kan återställa standardinställningarna på en Toshiba laptop

Relaterade artiklar


 • vad är en dator biometriska enheten?
 • hur man skriver på en overhead-projektion
 • hur man uppgraderar en hårddisk för en Tecra A5-s416
 • hur man använder laserpekare på datorskärmar
 • hur man öppnar en mac bok
 • hur du aktiverar ett USB-tangentbord i BIOS
 • Felsökning av Logitech webbkamera 3500
 • hur till vända bort touchpad när du skriver på en Acer bärbar dator
 • hur man fixar ett tangentbord Toshiba laptop
 • hur man skriver ut till ett Minolta magicolor 2200