Dator > hur man bygger en media pc

 • hur man bygger en media pc


 • Du kan bygga en dator för media visning ändamål för relativt lite pengar i dessa dagar-under $ 500 exklusive bildskärmen. Många människor väljer att använda sin dator som främsta metod för att njuta av media, särskilt när flera tjänster för att titta på fulla längd filmer och TV föröka sig. Maskinvaran som krävs för att spela högupplöst video och ljud med hög kvalitet är relativt liten. De flesta high end dator utrustning är avsedda för videoredigering, programmering eller videospel. Medieuppspelning är relativt untaxing för modern hårdvara.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Antistatisk armband (tillval).


  1.
  Välj den dator komponenter som du vill köpa till din multimediadator. Den primära distinktionen från en vanlig dator som du kanske vill göra är att köpa en Blu-ray-enhet. Detta gör att du kan spela högupplösta filmer direkt från en skiva. Du får högre upplösning på en datorskärm än vad som kan uppnås på en TV. Du behöver köpa ett fall med integrerad strömförsörjning, skärm, moderkort, processor, hårddisk, minne, grafikkort och en kopia av din önskade operativsystemet. Inköp kringutrustning såsom högtalare, mus och tangentbord samt att spetsa till paketet.
  2.
  Rensa en ren arbetsyta att använda för att ställa in din dator. Jorda dig genom att röra ett metallföremål att hindra dig från att skada komponenterna genom statisk elektricitet. Du kan också bära en antistatisk armband för att förhindra denna händelse.
  3.
  Ta bort datorn komponenter från förpackningen och lägg de instruktioner på ett ställe. Medan alla datorkomponenter är lika, det finns alltid egenheter som du kan informera dig om genom att läsa instruktionerna. Var uppmärksam för att undvika att göra några misstag.
  4.
  Öppna datorns hölje enligt anvisningarna om du behöver hjälp. Fäst moderkortet på väggen i det enskilda fallet med de medföljande skruvarna och din skruvmejsel. Försök att inte dra åt skruvarna för mycket för att undvika att skada moderkortet.
  5.
  In processorn i moderkortet genom att rada upp stiften försiktigt. Följ anvisningarna som ges. Du kommer också att behöva anpassa och installera kylflänsen som följde med processorn för att säkerställa att den fungerar korrekt.
  6.
  Sätt minnet i rätt kortplatser på moderkortet. Sätt på ett tryck på minneskortet tills det skär jämnt. Höj plast fästen på vardera änden av minne för att slutföra processen.
  7.
  Placera grafikkortet på rätt plats, trycka ned ordentligt tills du hör ett klickljud. Om du försöker flytta grafikkortet fram och tillbaka, bör det förbli fast i facket, utan att vobbla. Skruva fast kortet i målet med den medföljande skruven, efter instruktioner för mer information. Anslut alla nödvändiga elkablar lämnas till elnätet.
  8.
  Slot hårddisken i fallet och koppla in den i moderkortet med den medföljande kablar. Anslut den medföljande datakabeln till moderkortet och anslut den till elnätet.
  9.
  Placera Blu-ray-enheten i ett rack i närheten av hårddisken. Du kommer antagligen behöva ta bort lämpliga slat på framsidan av ärendet för att säkerställa tillgång. Koppla in strömkabeln till elnätet.
  10.
  Avsluta ärendet. Anslut den till ett vägguttag eller grenuttag. Anslut kringutrustning såsom mus, bildskärm, tangentbord och högtalare.
  11.
  Slå på datorn och installera operativsystemet, enligt anvisningarna. Din media dator kommer nu vara färdig att använda.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man ansluter en skärm till en satellit laptop

Relaterade artiklar


 • hur man spelar HD-innehåll på en dator
 • hur man byter minne på en Eee PC
 • hur säker tillgång till en stationär
 • hur man återställer en MacBook Air
 • hur du ställer in en IP-adress på en Dell 1600n skrivare
 • hur refillpatroner bror bläck
 • hur du uppgraderar processorn på en Toshiba Satellite A75-S211
 • hur du ställer in HP Officejet 6300 nätverksanslutningar
 • Hur man testar en online video kort
 • hur du aktiverar ett trådlöst nätverkskort