Dator > hur man bränner en skivavbild i OS X

 • hur man bränner en skivavbild i OS X


 • Mac OS X, utöver sina vanliga skivbränningsprogram funktioner, kan du bränna "skivavbilder" på CD-och DVD-skivor. En disk image är en fil som innehåller alla av det skriftliga materialet för att skapa en exakt kopia av en CD eller DVD på en ny skiva, så att skivan fungerar precis som den ursprungliga. Till exempel, om du behöver säkerhetskopiera Mac OS X-program kan du skapa en fil skivavbild som innehåller installationsprogrammet innehåll, sedan bränna filen på en DVD och använda den som en startskiva

  Du behöver:.
  CD-R/DVD-R.

  Skapa

  en DMG-fil


  1.
  Öppna din huvudsakliga hårddisk, vanligtvis märkt "Macintosh HD" och som återfinns i det övre högra hörnet av skärmen på skrivbordet. Välj "Program" i den vänstra kolumnen i HD-mappen och öppna "verktyg". Leta "Skivverktyg" och dubbelklicka på ikonen för att öppna den.
  2.
  In en CD eller DVD-skiva i CD /DVD-ROM-enhet på din Mac. Välj en skiva som du vill kopiera. Om du vill skapa en skivavbild från filer redan finns på datorn, placera dem i en ny mapp på skrivbordet (klicka var som helst på skrivbordet och klicka sedan på "Command", "Shift" och "N" samtidigt för att skapa en mapp) .
  3.
  Klicka på "File" i menyraden och håller musen över den "nya" rubrik. På den andra popup-menyn som visas väljer du "Disk Image från mapp" om du vill skapa en skivavbild med hjälp av filer placeras i en mapp, eller välj namnet på din in CD-eller DVD att skapa en skivavbild som använder den innehåll.
  4.
  Ange ett namn för din skivavbild på "New Image"-fönstret som visas och använd alternativen att välja om du vill komprimera filen, och om du vill kryptera (skrivskydd) den.
  5.
  Klicka på "Spara" för att starta omvandlingsprocessen. Ditt nya skivavbilden (. Dmg-fil) kommer att visas på skrivbordet och i den vänstra kolumnen i din "Skivverktyg" fönster.

  Bränn din Disk Image


  1.

  Sätt in en tom CD-eller DVD-skiva i CD /DVD-ROM-enhet. Om skivavbildningsfil överstiger 700 megabyte, måste du använda en DVD. För att ta reda den exakta storleken håller du ner "Control"-tangenten samtidigt som du klickar på skivavbilden (DMG) fil på skrivbordet. Välj "Visa info" från popupmenyn.
  2.
  Klicka på titeln skivavbilden i den vänstra kolumnen i din "Skivverktyg" fönster. Om du använder en tidigare skapad dmg-fil som för tillfället inte visas i kolumnen bara dra filen till kolonnen med musen och klicka en gång för att välja det.
  3.
  Klicka den svarta och gula "Burn" knappen, visas längs översta raden i "Skivverktyg" fönster. Ett popup-fönster kommer att meddela dig när skivan har bränts, då du kan säkert mata ut den.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man byter PC2700 med PC2100

Relaterade artiklar


 • hur reparera min Epson Stylus C66 skrivare
 • hur man återställer en HP 4650 till fabriken
 • nas lagringsmöjligheter
 • hur man gör på en bärbar dator batteri
 • hur man öppnar en Microsoft optisk mus
 • hur man byter knappar på IBM Thinkpad-dator
 • hur man köper en pc stationär dator
 • Core 2 Quad Q6600 vs Q6700
 • hur du kör två grafikkort i en dator
 • vad är streckkoden 39?