Dator > Vilka är fördelarna av en PDU?

 • Vilka är fördelarna av en PDU?


 • En Power Distribution Unit (PDU) är en anordning som används för att överföra makten från en enda kraftkälla till flera enheter. Grundläggande PDU tillåta ett utlopp till makten flera enheter, medan mer komplexa PDU erbjuda fler funktioner såsom makt mätning, spänning förvandling, fjärrkontroll, källa redundans och alarmsystem.

  Sätta flera enheter

  Alla PDU kan flera enheter att drivas av en enda strömkälla eller eluttag. PDU är särskilt användbara för strömförsörjning datorsystem som kräver ett stort antal enheter som skall drivas på ett relativt litet utrymme.

  Input Avstånd

  Alla PDU erbjuda långa Inkablarna. Längden på sladden gör att makt överförs till enheter som är fysiskt belägna på långt avstånd från eluttaget. Typiska PDU har en ingång sladd som är 10 till 15 meter lång.

  Mätning

  Några PDU också hålla koll på den mängd energi som används av de enheter som är anslutna till PDU. De kan mätaren den mängd energi som används så att användaren kan hålla reda på den energi som används av hela enheten setup och se till att komponenter i det elektriska systemet inte överbelastas av överdriven användning. Finare PDU modeller kan också ge avläsningar för varje enskild enhet som är ansluten till PDU, som kan möjliggöra en mer detaljerad övervakning av utrustning.

  Alarm

  Många mäts PDU även funktionen larmsystem som kan utfärda en bekräftelse när PDU har överbelastats eller har skadats. Användaren kan ställa in parametrarna strömförbrukning som alarmet kommer att snubbla.

  Fjärrstyrning

  Top-of-the-line PDU också erbjuda enskilda enheten byter utöver andra tillgängliga funktioner. Switched PDU tillåter användaren att på distans makt varje enhet som är ansluten till PDU på eller stänga av via internet. Det gör att användare som hanterar system på flera olika platser för att slå enheter på eller stänga av utan att behöva göra en resa till den fysiska platsen.

  Dubbla ingångar

  Specialiserade PDU kan köpas som tillåter dig att driva din elektriska installation med flera strömkällor. Dessa PDU se till att dina enheter kommer att fortsätta att fungera även om det finns ett avbrott i någon av tjänsterna. PDU utrustad med en Auto Transfer Switch kan pluggas in i två olika kraftkällor och kommer att flytta makten från den primära källan till backup källa vid behov. Tvåkrets PDU är konstruerade för användning med elektriska system som är utrustad med dubbla redundanta ingångar, som gör det möjligt PDU som ansluts till både elnätet och en generator.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:användningsområden för gamla datorskärmar

Relaterade artiklar


 • hur refillpatroner lexmark deskjet
 • hur man gör på en bärbar dator batteri
 • hur man byter dator batteri på en Dell XPS Gen 2
 • hur man överklockar AMD 9950
 • Socket 462 kompatibla chipset
 • hur man använder en timer för att återställa din router
 • hur man fyller en HP 110
 • hur man optimerar en Windows-dator för spel
 • hur du uppgraderar usb i en bärbar dator
 • hur du ställer in en Targus optisk mus bluetooth