Dator > Lägga till en SATA-hårddisk till en PATA moderkort

 • Lägga till en SATA-hårddisk till en PATA moderkort


 • Som av 2010, SATA (Serial Advanced Technology Attachment) är den senaste dataöverföringen gränssnitt som används av hårddiskar och optiska enheter, som därmed ersätter äldre PATA (Parallell Advanced Technology Attachment) gränssnitt. Om du vill ansluta en SATA-hårddisk till en PATA moderkort måste du ansluta den via en add-on SATA PCI-kort, eftersom en PATA-moderkort inte har någon SATA-portar

  Du behöver:.
  SATA PCI-kort.
  SATA-kabel.
  IDE-till-SATA ström adapter.
  Philips skruvmejsel.


  1.
  Ta bort alla strömkablar och andra kopplingsanordningar som leder till datorns hölje så att du kan flytta den till en bekväm plats att arbeta på det.
  2.
  Öppna datorns hölje med Philips skruvmejsel. Vissa typer av datorlådor kräver inga verktyg för att öppna dem. Om datorn har en sådan som ett fall, vrid låset som håller locket på plats och skjut bakstycket.
  3.
  Hitta en ledig PCI-kortplats på moderkortet. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort täckplåten skydda kontakten uttag i baksidan av datorns hölje som motsvarar den öppna PCI-kortplats du ska använda. PCI-platser är formade som långa, tunna vita Lego tegelstenar, och ett moderkort innehåller vanligtvis runt tre till fyra PCI-platser. Du kan använda en PCI-kortplats för denna uppgift.
  4.
  Sätt in SATA PCI-kort i PCI-platsen och tryck stadigt tills kortet glider hela vägen på plats. Säkra SATA PCI-kort till CPU höljet. För att göra detta, placera skruven som tidigare säkrat luckan via hålet i toppen på den bakre kontakten på SATA PCI-kortet och sedan skruva in den gamla slot-locket skruvhålet.
  5.
  Montera SATA-hårddisk till ett öppet enhetsfacket. Säkra SATA-enheten i enhetsfacket med hjälp av två skruvar och en Philips skruvmejsel. Hårddiskfack ligger oftast under CD /DVD-enhetsfacket nära toppen framför datorn fallet.
  6.
  Sätt i ena änden av SATA-kabeln i en av SATA slots på SATA PCI-kortet och sätt in den andra änden av kabeln till SATA-porten på nyinstallerade SATA hårddisk.
  7.
  in en 12-volts IDE kabeln från datorns strömförsörjning till IDE slutet av IDE-till-SATA ström adapter och ansluta SATA slutet av nätadaptern till SATA ström skåran på SATA-hårddisk.
  8.
  tillbaka locket på datorn fallet genom att fästa den med hjälp av en Philips skruvmejsel. Om du har ett verktyg utan dator fall, skjut tillbaka locket och vrid låset som håller den på plats.
  9.
  Anslut nätsladden och andra kablar tillbaka till din dator och startar upp den. Datorn känner automatiskt av den nyligen bifogade SATA hårddisk.

  Tips och varningar


 • Om du redan har en PATA-hårddisk ansluten till ditt moderkort och vill använda SATA-hårddisken som en sekundär lagringsenhet, måste du ändra bygel på SATA hårddisk till "slav. "Du kan hitta ett diagram som beskriver de jumper inställningarna tryckt på toppen av hårddisken eller i enhetens medföljande dokumentationen.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man överklockar processorn på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur du fyller på fotopapper i en Canon Pixma IP 3000 skrivare
 • hur du uppdaterar ett ATI grafikkort
 • Pentium II vs Pentium III
 • hur reparera repor på en bärbar dator fall
 • Intel Desktop moderkort installationsinstruktioner
 • online Disk Recovery
 • olika typer av datorer
 • hur man återställer ett pappersstopp i en HP LaserJet 2100
 • hur man återställer BIOS på en bärbar dator
 • vad är dpi i skrivare?