Dator > Hur ta isär jag min bärbara dator?

 • Hur ta isär jag min bärbara dator?


 • Det första steget i demontering en bärbar dator är att ta bort uppgraderas eller löstagbara komponenter, till exempel RAM (Random Access Memory) moduler, processor och hårddisk. När komponenterna har demonterats, kan den bärbara datorns tangentbord och skärm montering, inklusive LCD-skärmen, tas bort från systemet innan den fattar isär höljet för att komma åt moderkortet. Även de olika stegen i demontering en bärbar dator är allmänna och kan gälla de flesta modeller, kommer den exakta processen beror på modell arkitektur. Innan du börjar, se dokumentationen för de instruktioner som är specifika för din bärbara dator

  Du behöver:. .
  Dokumentation
  Skruvmejsel.
  Antistatiskt.
  Linjal.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort nätkabeln. Ta ut batteriet ur facket på undersidan av datorn. Skjut spärren eller tryck ett klipp för att öppna plastskal som täcker batteriet. Ställ den bärbara datorn på ett stadigt underlag.
  2.
  Ta ut hårddisken. Gå till komponent genom att ta bort ett plasthölje från basen på den bärbara datorn. Ta bort skruvarna och inaktivera alla andra låsanordningar för att lossa höljet. Sätt en linjal eller plektrum under manteln och tvinga den att öppna. Med locket, dra eller skjut ut enheten från sin kammare. Gå till IDE-kabel är ansluten till baksidan av enheten och koppla bort den genom att slita i plasten änden av kabeln. Bort enheten från datorn.
  3.
  Avinstallera CD-ROM-eller DVD-ROM-enheter. Ångra två eller flera skruvar fästa den optiska enheten fäste till den bärbara datorns metalliska chassi. Med släppt kvarstad, skjut ut enheten och ångra sitt anslutningskablar. Ta bort enheten helt.
  4.
  Avinstallera RAM-moduler och det trådlösa kortet. Ta bort skalet som i steg 2 för att komma de tider, och i vissa modeller, kommer du att kunna komma åt alla tider genom att ta bort ett stort hölje. Ta loss RAM-moduler genom att trycka klipp på någon sida av facket mun, så att den dyker upp. Ta tag i modulen och dra ut den långsamt, tills dess tänder är ur facket. Lossa det trådlösa kortet på samma sätt. Kom ihåg att dra kablarna från det trådlösa kortet innan du tar den från den bärbara datorn.
  5.
  Ta bort tangentbordet hållaren och lossa tangentbordet. Släpp flera klipp till fri innehavaren från dess bilagor och höja den från den bärbara datorn, se dokumentation för lokalisering av låsklämmorna. Med innehavaren av, skruva loss tangentbordet och försiktigt lyfta upp det, se till att inte knäppa sin anslutningskablar. Vänd försiktigt på panelen över och koppla loss kablarna.
  6.
  Demontera skärmen församling. Ta bort bezel (skärmen i plast ram) med nyfikna öppna små gummitätningar och lossa dolda skruvar längs ramen. Manöver för att lossa ramen och ta loss den från alla fyra sidor av LCD-panelen genom att dra och släppa krokar eller klipp. När ramen är, ta flera skruvar från de kala LCD-panelen för att lossa den från den bärbara rygg skal. Vila skärmen nedåt på tangentbordet och dra två kablar -. . Videokabeln och strömkabeln
  7
  Ta de två halvorna av höljet isär. Ta bort skruvarna och ångra låsning mekanismer för att fria delarna från den bärbara chassi. På denna punkt har du demonteras helt din bärbara dator, vilket innebär att endast dess moderkort strukturellt fäst i chassit.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband innan du börja. Detta kommer att förhindra statisk elektricitet skadar komponenter.
 • Ta inte isär datorn om den fortfarande är under garanti.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man uppgraderar minnet i en netbook

Relaterade artiklar


 • hur du återvinner datorer för fri
 • hur man backup med hjälp av en Zip-enhet
 • hur man konfigurerar Linksys wga54g
 • hur man uppgraderar en Pentium 4 till en Core 2 Duo
 • hur du returnerar en Dell Inspiron 1200 till fabriksinställningarna
 • Inaktivera laptop spårning
 • hur du formaterar en Lenovo laptop
 • hur man kan återställa standardinställningarna på en Toshiba laptop
 • hur du skriver ut foton med en HP Officejet Pro L7590
 • hur till vända bort skrivskyddet på ett SD-kort