Dator > hur man bygger gamla datorer

 • hur man bygger gamla datorer


 • Ombyggnad gamla datorer från reservdelar eller uppgradering gamla datorer genom att ersätta några viktiga komponenter kan ge maskinvara ett nytt uppsving eller tillåta äldre program som inte är förenligt med moderna operativsystem att köra. Många äldre komponenter kan användas för ett antal år utan att behöva uppgradera, medan vissa program kräver äldre hårdvara och äldre operativsystem att arbeta. Gammal dator fall kan också byggas om till moderna specifikationer genom att ersätta praktiskt taget varje komponent i systemet och använda något annat än fallet till huset alla de nya delarna.

  Du behöver:
  gamla dator
  . Anti-statiskt armband.
  Reservdelar.
  Skruvmejsel.
  Ficklampa.

  bort gamla komponenter, köpa nya komponenter


  1.
  Koppla ur strömkabeln från vägguttaget och öppna fallet så att moderkortet och komponenter är synliga.
  2.
  Avlägsna expansionskort från systemet och göra en lista över märke och modell nummer för varje kort som kommer att användas för återuppbyggnad för att hjälpa några drivrutiner för korten.
  3.
  Hämta den som kommer att användas i återuppbyggnaden delar, inklusive eventuella uppgraderade komponenter, och kontrollera för kompatibilitet med befintliga komponenter som kommer att användas i den ombyggda systemet. Byt ut alla andra komponenter som inte är kompatibla eller inte har drivrutiner som stöder de planerade operativsystemet.
  4.
  Köp ett nytt moderkort, CPU, RAM, grafikkort, hårddisk och makt försörjning får ut mesta möjliga av det nya systemet och närma sig nivån av funktioner och prestanda som skulle vara tillgängligt genom att köpa en ny dator.
  5.
  Rengör insidan av fallet och alla komponenter som kommer att återanvändas innan du påbörjar monteringen.

  Montera komponenterna


  1.
  Installera RAM och CPU samt CPU kylning kylfläns och fläkt på moderkortet om den håller på att ersättas och installera moderkortet. Fäst anslutningskablar för strömbrytaren, återställningsknapp och andra kopplingsanordningar fall och sedan bifoga kontakter nätaggregatet till moderkortet.
  2.
  Tillbaka expansionskort på moderkortet och anslut kör tillbaka till moderkortet. Sätt tillbaka motorkåpan och anslut nätsladden, skärm, tangentbord, mus, högtalare och nätverksanslutning.
  3.
  Starta datorn och låta operativsystemet laddas. Följ instruktionerna för att installera alla drivrutiner som behövs för någon av hårdvaran genom att sätta in CD-skivan som medföljde maskinvaran eller genom att söka efter drivrutiner på nätet på webbplatsen för tillverkaren.
  4.

  Bifoga kringutrustning såsom skrivare, scanner, kortläsare, USB-minnen och andra komponenter efter att operativsystemet har installerat alla nödvändiga drivrutiner för ny hårdvara.

  tips och varningar


 • Leta upp och anteckna märke och modell nummer av moderkortet, hårddisk, diskettenhet, CD-eller DVD-enhet och makten försörjning. Forskning kompatibilitetsproblem och förare tillgänglighet innan du använder gamla komponenter i nya system eller blandning komponenter att se till att de nödvändiga drivrutinerna finns tillgängliga. Kontrollera komponenter för fysiska skador eller uppenbara tecken på överhettning eller andra problem och ersätta någon som frågor.
 • Använd alltid ett antistatiskt armband eller andra medel för grundstötning att undvika att skada komponenterna inuti datorn med statisk elektricitet. Gör en backup av alla viktiga filer innan du påbörjar någon form av uppgradering eller reparation på en dator.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur till återvinna en värdefull hårddisk

Relaterade artiklar


 • Hur komprimera gz filer
 • hur du ställer in en IP-adress på en Dell 1600n skrivare
 • hur man uppgraderar minnet i en HP mini
 • Vilken typ av minne gör en HP m9077c använda?
 • hur du återvinner fax patroner
 • typer av minidatorer
 • hur du uppgraderar enhet C:
 • hur man kan återställa en HP Pavilion dv6000
 • Hur du kopierar musik till ett SD-kort
 • hur man kan jämföra Intel Core 2 Duo E7200 och E8500