Dator > hur man bygger den billigaste datorn

 • hur man bygger den billigaste datorn


 • Att bygga en billig dator är enkelt så länge du kan använda en skruvmejsel och läsa enkla visuella och skriftliga instruktioner. Inköp rätt komponenter och följ anvisningarna nedan med hänvisning till de instruktioner som följde med delar. För att installera de flesta komponenter, placera den berörda delen in i rätt kortplats, och fäst den med en skruv om det behövs. Så länge du är någorlunda försiktig, är chansen fjärrkontrollen som du skulle kunna bryta något

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel
  Antistatisk armband (tillval).

  Välj Delar


  1.
  Välj delar till din nya dator. Exklusive bildskärmen, räkna med att betala ca $ 500. Du kan gå billigare, men den minskar i prestanda blir brant under denna grov tröskel. Inköp av följande delar: datorväska med nätaggregat, moderkort med integrerat ljud och nätverkskort, grafikkort, minne, processor, hårddisk, DVD-enhet, och operativsystem. Vidare behövs är en mus, tangentbord, högtalare och eventuellt hörlurar.
  2.
  Köp de delar som du behöver för att sätta din dator tillsammans. Shop och jämföra för att hitta kvalitet delar till den lägsta kostnaden. Återförsäljare online att erbjuda de bästa priserna. Du kan hitta några exempel på etablerade datordelar återförsäljare i "Resurser"-avsnittet. Var medveten om att du kommer att behöva köpa garanti planer för varje del för sig om du så önskar. Du kommer att kunna kontakta kundtjänst bara för problem med specifik hårdvara komponenter eller programvaror.
  3.
  Rensa en ren arbetsyta. Jorda dig genom att röra något gjort av metall för att förhindra att statisk elektricitet från skadliga datorkomponenter. Alternativt kan du bära en antistatisk armband (till salu i fackhandeln) att säkerställa att du orsakar ingen skada på komponenterna.
  4.
  Ta bort komponenter från sina lådor och sätta instruktionerna på ett ställe så att du kan hämta dem bekvämt som referens. Öppna fallet, enligt instruktionerna som följde med det.
  5.
  Placera moderkortet i chassit, följa instruktionerna som följde med båda. Fäst moderkortet på väggen i det enskilda fallet med de medföljande skruvarna. Undvik att dra åt skruvarna för mycket för att undvika skador på moderkortet.
  6.
  Installera processorn till moderkortet enligt instruktionerna som följde med det. Detta innebär en sänkning av processorn på rätt plats, radar upp alla stift. Behandla processorn försiktigt: det är en av de mest ömtåliga komponenter. Placera kylflänsen /fläkten som följde med processorn ovanpå det enligt instruktionerna och fäst den till moderkortet.
  7.
  Sätt minne (RAM) styrelser i sina respektive anslutningar. Detta är en enkel procedur, där du mild tryck på minnet i facket tills du hör en djup klickande ljud, och sedan höjer de två plast fästen på vardera änden att säkra komponenten.
  8.
  Placera
  grafikkortet i lämpliga PCI-kortplatsen enligt instruktionerna. Detta innebär att placera måttligt tryck på grafikkortet tills det skär fast i kortplatsen och sedan fästa det på väggen i det enskilda fallet med den medföljande skruven.
  9.
  Installera hårddisken till rätt racket i ärendet. Du måste ansluta hårddisken till moderkortet med den medföljande IDE-eller SATA-kablar. Anslut en nätkabel till enheten.
  10.
  Installera DVD-enheten till en annan racket på moderkortet och bifoga det till moderkortet med den medföljande kabeln. Anslut en nätkabel till enheten.
  11.
  Avsluta ärendet. Anslut datorn och bifoga kringutrustning (bildskärm, mus, tangentbord, högtalare eller hörlurar). Installera operativsystemet genom att driva på datorn, placerar systemet skiva i DVD-enheten, stängs datorn och sedan starta om datorn så att systemet skivan nås under boot-up. Operativsystemet Installationsprogrammet hjälper dig genom installationen.

  Tips och varningar


 • vissa processorn, RAM och grafikkort du väljer är kompatibla med ditt moderkort.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:vad är ett internt PCI 802,11 g trådlöst nätverkskort?

Relaterade artiklar


 • Hur ändrar jag det bindande beställning på nätverk kort?
 • Hur lägger jag till en hårddisk till en HP Pavilion a1267c?
 • hur man skyddar ett microSD-kort
 • hur man använder en bärbar DVD-enhet på skrivbordet
 • hur du uppdaterar laptop minne på en paviljong dv4000
 • hur man använder PNY flash
 • hur du ställer in Apple Mail
 • Atom-processor vs Pentium M
 • Felsökning en Dell D820 batteri
 • hur du uppdaterar cd / dvd drivrutiner