Dator > hur du kör IDE & SATA tillsammans

 • hur du kör IDE & SATA tillsammans


 • De flesta moderna moderkort stöder både SATA och IDE-enheter med kontaktdon för varje rätt på bordet. Vissa styrelser görs nu att inte längre stödja IDE-enheter, och äldre moderkort i allmänhet inte stödjer SATA-diskar. En mängd olika expansionskort och adaptrar möjliggör både SATA och IDE-enheter som ska användas i samma dator genom att ansluta dem, till exempel via PCI-bussen eller USB-gränssnittet. Ett stort antal blandade enheter kan stödjas av en dator med en korrekt installerad gränssnittsenheter och en tillräckligt stor strömförsörjning.

  Du behöver:
  IDE-hårddisk
  . SATA-hårddisk.
  Gränssnittskablar.

  Installera hårddiskar


  1.
  Installera SATA-hårddisk genom att ansluta strömkontakten till strömförsörjningen och ansluta data kabeln till enheten och sedan ansluta den till moderkortet.
  2.
  Installera IDE-hårddisk genom att ansluta datakabeln till hårddisken och till moderkortet och sedan ansluta strömmen elkabeln till enheten. Ställ in byglarna på hårddisken som krävs av tillverkaren och anges på enheten.
  3.
  Installera en adapter kortet i PCI-kortplats, om inga kontakter för en av enheterna finns tillgängliga och bifoga datakabel för enheten till adapterkort.

  4.
  Anslut en USB-hårddisk adapter till systemet och följ instruktionerna för att installera drivrutinerna för det om inga kontakter och inga PCI finns tillgängliga eller om en extern lösning är att föredra.

  5.
  Installera en SATA till IDE-adapter på hårddisken kabeln till gränssnittet från en regulator typ till den andra enheten typ om andra alternativ inte är tillgängliga eller inte är önskvärt.

  konfigurera enheterna för Windows


  1.
  Konfigurera systemets BIOS eller adaptern BIOS-inställningarna för att välja vilka Strävan att göra startenheten genom att ändra startordningen för systemet för att återspegla den enhet som innehåller operativsystemet.
  2.
  konfigurera enheterna för användning i Windows med hjälp av verktyget Diskhantering, som ligger i Datorhantering delen av Kontrollpanelen .
  3.
  Skapa en eller flera partitioner på den nya enheten vid behov och formatera partitionerna att lagra data med hjälp av verktygen i Diskhantering.

  tips och varningar


 • lägga till en enhet till styrenheten på moderkortet är att föredra för interna enheter som kommer att vara kvar i systemet, medan du fäster en extern USB-adapter är att föredra för tillfälliga installationer. PCI-hårddisk styrkort finns i ett antal konfigurationer som möjliggör avancerade alternativ för installerade hårddiskar som spegling och RAID arrayer.
 • vibrationer, stötar och statisk elektricitet kan alla skada en hårddisk. Säkerhetskopiera alla viktiga filer innan du installerar eller konfigurerar några hårddiskar på ett system. SATA och IDE-diskar fungerar vid olika hastigheter och har olika dataöverföringshastigheter, så speglar med olika typerna av omriktare kan påverka prestanda.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man spelar pc ljud på en MacBook

Relaterade artiklar


 • hur gör klon jag en hårddisk till en större enhet?
 • hur man hämtar en usb serienummer
 • hur man använder ett tangentbord och mus för en PC och Mac
 • hur du ansluter skannrar
 • Hur konvertera megabyte till gigbytes
 • hur du uppdaterar drivrutinen för Lite-On LTR-12101b
 • hur du skannar ett dokument med en HP LaserJet 3200
 • hur man startar en Acer Aspire bärbar dator
 • hur du lägger upp en Dell-skrivare till min Mac-dator
 • hur man gör professionella etiketter