Dator > steg-för-steg-guide visar dig hur du bygger en gaming dator

 • steg-för-steg-guide visar dig hur du bygger en gaming dator


 • . Konstruera din egen speldator kan öppna upp en massa alternativ, oavsett om du är ute efter att skapa en blygsam gaming PC inom en snäv budget, en högpresterande superdatorn eller något mittemellan

  Du behöver:
  mål.
  PSU (Power Supply Unit).
  Stjärnskruvmejsel.
  Moderkort.
  CPU (Central Processing Unit).
  CPU-fläkten.
  RAM.
  Grafikkort.
  Hårddisk.
  Optisk enhet (CD /DVD /Blu-ray).
  Högtalare.
  Tangentbord.
  Mus.


  1.
  Ta bort det yttre skalet eller sidopanelen från ditt fall.
  2.
  Fäst strömförsörjningsenhet (PSU) för fallet med skruvar som levererades med den. PSU passar in i ett stort gap i ryggen i fallet med strömbrytaren och eluttaget utåt. Några fall kommer med ett förinstallerat PSU, så att du kan hoppa över detta steg.
  3.
  Sätt moderkortet i fallet, som vetter mot baksidan kontakter (USB, seriella portar och så vidare) ut på baksidan av ditt fall. Rada upp moderkortets skruvhålen med dem i målet, och säkra moderkortet med medföljande skruvar med en stjärnskruvmejsel.
  4.
  Anslut elkabeln i ATX strömkontakten på moderkortet.
  5.
  Installera processorn lämplig uttaget på moderkortet. Du kanske måste lyfta en liten spak för att öppna CPU-sockeln. Stiften av CPU måste matcha hål i CPU-sockeln, så titta både mycket noga. Om du placerar det på rätt sätt runt, kommer CPU bilden i utan force. Bbring ner den lilla spaken för att säkra CPU på plats.
  6.
  Installera kylfläns och fläkt enligt instruktionsboken. Anslut sedan kablarna från kylflänsen till lämpliga rubriker på moderkortet. Var försiktig under detta steg: om det inte görs rätt, kommer processorn överhettas och bli oanvändbar
  7
  Installera RAM. . . Det blir en serie av ankomst grupperade på upir moderkort där ditt RAM passar. Sätt in RAM-moduler till dessa, och använder den lilla klämmor på sidorna för att helt säkra dem.
  8.
  Leta installationen slot för grafikkort (vanligtvis AGP eller PCI-E) . Ta bort intilliggande IO plattan i baksidan av datorns hölje för att ge plats för kortet.
  9.
  Håll grafik kort i dess kanter, och sätt in det i kortplatsen med guld kontakterna nedåt. Om du har tagit bort IO platta bör det finnas en skruv hål så att du kan säkra kortet fallet med en stjärnskruvmejsel, men detta kan variera beroende på ditt ärende.
  10.

  Installera hårddisk genom att säkra den till lämpligt avsnitt i datorns hölje. Sätt i kabeln ansluten till PSU till baksidan av enheten för att ge ström. Anslut enheten till moderkortet antingen av en IDE-eller SATA-kabel.
  11.
  Installera den optiska enheten (till exempel DVD, BluRay, DVD-RW) ordentligt i fallet. Liksom hårddisken kommer det att finnas en kabel från nätaggregatet som måste anslutas till baksidan. Den ansluts till moderkortet med IDE-eller SATA-kabel, som kommer att levereras i rutan vid sidan av enheten.
  12.
  Tillbaka toppen /sidopanelen och stänga datorn fallet.

  13.
  Anslut externa enheter. Monitorn har en kabel som ansluts till baksidan av grafikkort, och en kontakt som måste anslutas till ett vanligt eluttag. Anslut tangentbord, mus och högtalare i sina respektive anslutningar på baksidan av datorn.
  14.
  Sätt i nätsladden och slå på datorn. Om datorn startar utan problem, installera ett operativsystem och drivrutiner för dina enheter.
  1. EULAs 2. EULAs
  3. EULAs 4. EULAs 5. EULAs 6.


  7. EULAs 8. EULAs

  tips och varningar


 • Alltid handboken för dina komponenter, som vissa installationsprocedurerna kan variera. Var särskilt uppmärksam på manualen för moderkortet, kylflänsen, grafikkort och fall.
 • Se till att din arbetsplats är väl upplyst och har minst två tillgängliga eluttag.
 • köpa komponenter som är kompatibla med varandra. En socket 775 CPU passar bara på ett socket 775 moderkort, till exempel.
 • Ta tid till forskning innan de köper komponenter. Om du är osäker, fråga en expert på datorer.
 • statiska laddningar kan skada ditt RAM eller grafikkort. Antistatiska handskar tillgängliga för att förhindra olyckor kan hittas i de flesta affärer dator komponent.
 • Låt inte baksidan av moderkortet för att röra baksidan av metallhöljet, eftersom detta kan orsaka en elektrisk fel och skada styrelsen.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:vilken typ av skrivare är sipix A6?

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar MacBook med SSD
 • instruktioner för påfyllning Kodak 5300 bläckpatroner
 • hur man kan återställa gammal Epson 2400 skrivardrivrutiner
 • hur man byter tangentbord på en IBM T23
 • vid vilken temperatur kommer en PC-processor inte fungerar längre
 • hur du ställer in en netvigator trådlöst modem
 • hur till vända bort ett onboard grafikkort
 • hur man installerar en skärm Acer laptop
 • hur man kan återställa en Dell 9300 att de ursprungliga inställningarna
 • hur du skickar fax med Brother MFC 210C