Dator > inmatningsenheter och deras funktioner

 • inmatningsenheter och deras funktioner


 • Dator ingångsenheter är en viktig del av maskinens funktioner. Utan dem skulle det inte finnas något sätt för en användare att kommunicera med datorn, vilket gör den praktiskt taget värdelösa. Moderna maskiner kan hantera flera olika ingångsenheter som används på en gång. De flesta inmatningsenheter fäster vid datorn antingen via en seriell port anslutning eller en USB anslutning. Trådlösa enheter ansluter via en adapter som ansluts till USB-porten.

  Keyboard

  Datorns tangentbord främsta funktion är att låta användaren mata in kommandon som instruerar datorn om vad man ska göra. Användaren kan mata in en serie siffror, bokstäver och symboler med hjälp av tangentbordet. Mer moderna enheter med extra knappar som ger användaren med funktioner som volymkontroll, instant email tillgång och verktyg för att kontrollera datorns mediespelare.

  Mouse

  musenheter tillåter användaren att styra markören på skärmen. Genom att flytta runt musen bestämmer användaren om att placera pil på skärmen. Klicka på höger musknapp när pilen är placerad på ett område av intresse kommer att instruera datorn att utföra motsvarande kommando. Vissa möss är utrustade med spåregenskaper, som ger användaren möjligheten att flytta hjulet för att rulla upp och ner sidor på webbplatser eller i dokumentfiler.

  Joypad

  Gaming entusiaster kan välja att använda en joypad som ett sätt att åtnjuta sina favorit dataspel. Enheten har en navigeringsknapp som flyttar tecken eller objekt uppåt, nedåt eller åt vänster eller höger, och flera knappar som utför en mängd olika spel-relaterade uppgifter. Användare kan konfigurera sina joypads i datorns kontrollpanel, ett steg som ger dem möjlighet att överlåta vissa knapparna för att utföra vissa funktioner.

  Webbkamera

  En webbkamera gör att användare kan filma sig själva när de är på sin dator. Användare kan antingen spara videos i systemet, eller köra en "streaming" video tillämpning som sänder varje steg de live över Internet till tittare över hela världen. Datorer med större CPU hastigheter och mer RAM-minne kommer att kunna se live webbkamera strömmar mer flytande än de med lägre CPU hastigheter och mindre RAM.

  Mikrofon

  En dator mikrofonen ger användaren möjlighet att överföra sin röst genom sin dator. Computer mikrofoner är oftast ingår som en del av ett headset apparat som folk kan använda för att tala och lyssna till andra datoranvändare via internet.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Vilka är de typer av bärbara möss?

Relaterade artiklar


 • Vilken typ av RAM-minne använder jag med dell dimension 4600?
 • min laptop startar inte efter en minnesuppgradering
 • hur man registrerar en IBM-dator
 • hur man rengör datorskärmar med Windex
 • vad är skillnaden mellan en GDDR3 & ddr3?
 • Toshiba a305d-S 6848 specifikationer
 • den högsta tillgång hastighet DDR2 RAM
 • hur man upptäcker USB-enheter
 • hur man byter acer laptop nycklar
 • hur man fyller en Epson C80